0

Ξεκίνησαν οι προπαρασκευαστικές συναντήσεις υλοποίησης της «2ης Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής» η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2024 και διοργανώνουν για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής και το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Κομοτηνής (ΔΗΣΥΝ) σε συνεργασία με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και την συμμετοχή μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής, το 3ο Πειραματικό ΓΕΛ Κομοτηνής , το  Μειονοτικό  Γυμνάσιο Λύκειο Κομοτηνής και το  Μουσουλμανικό Ιεροσπουδαστήριο Κομοτηνής Γυμνάσιο –Λύκειο.

Σκοπός του προγράμματος, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά, η πολιτική ενεργοποίηση αυτών σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η ανταλλαγή απόψεων και η ευαισθητοποίησή τους επί κοινωνικών, περιβαλλοντικών ζητημάτων και θεμάτων τοπικού ενδιαφέροντος, η αλληλεπίδραση μέσα από την ανάληψη ρόλων δημοτικών συμβούλων και η εξοικείωσή τους με τα όργανα της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον τρόπο λειτουργίας του θεσμού και τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.


Στη διάρκεια της συνάντησης οι μαθητές ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη του Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού Δήμου Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου για το σκοπό και τους στόχους του προγράμματος, για το χρονοδιάγραμμα και τις σχετικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουν,  συζήτησαν θέματα της αρμοδιότητας του με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Αθλητισμού και Δια Βίου μάθησης Πέτρο Ζωγράφου, ενώ ενημερώθηκαν και από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής Χρήστο Χατζηπέμου για την λειτουργία και τις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στο πλαίσιο της συνάντησης οι συμμετέχοντες μαθητές επέλεξαν  τους άξονες και τις θεματικά πεδία που θα επεξεργαστούν και θα αναλύσουν στη διάρκεια των τριών μηνών που μεσολαβούν μέχρι την προσομοίωση της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κομοτηνής τα οποία είναι : Παιδεία-Πολιτισμός –Αθλητισμός, Νεολαία και Ευρώπη Ψηφιακός Μετασχηματισμός –Επικοινωνία, Περιβάλλον, Κοινωνικά θέματα και Εθελοντισμός Καθημερινότητα του Πολίτη.

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαθητές/τριες από το 1ο ΓΕΛ Κομοτηνής με τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος Καϊοπούλου Γραμμάτα και Ντόντη Αικατερίνη, οι μαθητές/τριες του ομίλου διττών λόγων του 3ου Πειραματικού ΓΕΛ λόγων και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Χατζηγιαννάκη Έλενα , Μαυρίδου Σταυρούλα και Παιδαράκη Κική, μαθητές/τριες του Μειονοτικού Γυμνασίου – Λυκείου Κομοτηνής και οι υπεύθυνες καθηγήτριες Χατζή Ελένη, Χιονίδου Αννα και Αλή Σιμπέλ οι μαθητές/τριες του Μουσουλμανικού Ιεροσπουδαστηρίου Κομοτηνής Γυμνάσιο –Λύκειο και η υπεύθυνη  καθηγήτρια Φωτεινιά Δέσποινα.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top