0

Μπαράζ επενδύσεων ύψους εκατομμυρίων υλοποιούνται αυτό το διάστημα στην Καβάλα, η οποία πλέον αποτελεί πόλο έλξης τόσο για τους Έλληνες επιχειρηματίες όσο και για τους ισχυρούς επενδυτές του εξωτερικού.

Στην περιοχή εκτός από τη μαζική κατασκευή πολυτελών κατοικιών και μικρών ξενοδοχείων, στα σκαριά βρίσκονται η επένδυση «The Hamptons» που υλοποιεί ο Καναδοϊρανός επιχειρηματίας Άλεξ Χαντιτάτζι, το «Alexandrou Chora» στην παραλία Οφρυνίου και το LAAS Mediterranean Tented Experience στη ακτή Μπάτη Καβάλας.

Συγκεκριμένα, ένα από τα πολύ υποσχόμενα project αποτελεί του Καναδοϊρανού επιχειρηματία Alex Haditaghi, ο οποίος έχει προαναγγείλει την κατασκευή ενός πεντάστερου τουριστικού συγκροτήματος, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο και πολυτελείς κατοικίες με την με επωνυμία «The Hamptons».

Η εν λόγω επένδυση θα υλοποιηθεί σε έκταση 149 στρεμμάτων και πρόκειται για το ακίνητο που έχει αποκτήσει ο επιχειρηματίας μέσω διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ στην περιοχή της Νέας Ηρακλείτσας. Το συγκεκριμένο ακίνητο πέρασε στα χέρια του επιχειρηματία τον περασμένο Νοέμβριο έναντι 18,5 εκατ. ευρώ και αποτελείται από δύο οικόπεδα. Το όλο Project, το οποίο φέρει την εμπορική επωνυμία Hamptons Greece, συμπεριλήφθηκε μάλιστα ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα real estate project παγκοσμίως (μαζί με το Ελληνικό) σε σχετικό άρθρο του Νasdaq. Από τα 150 στρέμματα της έκτασης θα αξιοποιηθούν για τα διάφορα οικιστικά συγκροτήματα τα 57 στρέμματα εξ αυτών.

Ακόμη, μία από τις μεγάλες επενδύσεις που βρίσκεται σε εξέλιξη αφορά το «Alexandrou Chora», το μεγάλο project της Kourtidis Group. Πρόκειται για ένα μικτής χρήσης τουριστικό συγκρότημα συνολικής έκτασης 175.000 τ.μ. στην Παραλία Οφρυνίου Καβάλας, το οποίο θα είναι χωρισμένο σε τρεις διαφορετικές ενότητες, το «Alexandrou Chora Resort», το «Alexandrou Chora Village» και το «Alexander Theme Park». To ύψος της επένδυσης αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ, ενώ η πρώτη φάση του έργου που περιλαμβάνει την κατασκευή του ξενοδοχείου πρόκειται να ξεκινήσει το 2024, ενώ τα άλλα δύο μέρη θα μπουν σε τροχιά υλοποίησης το 2025. Η εν λόγω περιοχή παρουσιάζει πολύ μεγάλο ιστορικό ενδιαφέρον λόγω της Αμφίπολης, του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων, των σημαντικών οινοποιείων και των οινοτουριστικών διαδρομών και το γεγονός ότι η Θεσσαλονίκη απέχει μόλις 47 λεπτά. Σε επίπεδο υποδομών έχουν ξεκινήσει ήδη εργασίες, ενώ έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις της πρώτης φάσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ιδέα για το εν λόγω έργο ξεκίνησε το 2013, όταν ανακαλύφθηκε ο Τύμβος Καστά στην κοντινή Αρχαία Αμφίπολη.

Πρόσφατα, επίσης, ανακοινώθηκε η υλοποίηση επένδυσης Glamping, δηλαδή Glamorous Camping, στην ακτή Μπάτη στην Καβάλα, με την επωνυμία «LAAS glamping ή LAAS Mediterranean Tented Experience», η οποία θα αγγίξει τα 15 εκατ. ευρώ. Υιοθετώντας την ανερχόμενη αυτή τάση του «αργού τουρισμού», το project του LAAS glamping ή LAAS Mediterranean Tented Experience θα περιλαμβάνει 80 αυτόνομες σκηνές (τέντες), με εκλεπτυσμένους εσωτερικούς χώρους από 34 έως 70 τετραγωνικά μέτρα και μεταβλητούς χώρους βεράντας, ενώ παράλληλα θα διαμορφωθούν 15 σουίτες με θέα την θάλασσα, από 30 έως 92 τ.μ. έκαστη, στο ανατολικό άκρο της ακτής Μπάτη. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν ένα ολιστικό spa, τρία εστιατόρια, ένα beach bar και ένα lounge roof top bar με θέα, όπως επίσης και μεγάλη πισίνα διαστάσεων 20 επί 30 μέτρα, ενώ η παραλία εκτείνεται σε μήκος 300 μέτρων και θα είναι διαμορφωμένη σε χώρους που ικανοποιούν όλους τους επισκέπτες.

https://www.xronometro.com/kavala-oi-ependyseis-ekatommyrion-pou-allazoun-tin-poli/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top