0

Αλλαγή στάσης απέναντι στο Ισλάμ θα καταγράφει το νέο πρόγραμμα του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) της Γερμανίας, σε μία σαφή στροφή στην πολιτική του.

Το πρόγραμμα, που θα τεθεί προς έγκριση στην εκτελεστική επιτροπή και μετά στο ευρύτερο όργανο του εκτελεστικού συμβουλίου γράφει ότι «οι μουσουλμάνοι οι οποίοι μοιράζονται τις αξίες μας ανήκουν στη Γερμανία. Η Σαρία δεν ανήκει στη Γερμανία».

Σύμφωνα με την Bild, το νέο πρόγραμμα δεν θα επαναλαμβάνει την πάγια θέση του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος τις τελευταίες δεκαετίες, που έλεγε ότι «το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Γερμανίας».

Γιατί αποφασίστηκε η αλλαγή στροφής

Το 2006, ο τότε υπουργός Εσωτερικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε δηλώσει το 2006 ότι «Το Ισλάμ αποτελεί μέρος της Γερμανίας και της Ευρώπης». Στη συνέχεια, ο χριστιανοδημοκράτης Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ είχε αναφέρει ότι «το Ισλάμ είναι τώρα επίσης μέρος της Γερμανίας», φράση που επανέλαβε το 2015 και η Άνγκελα Μέρκελ, επισημαίνοντας ότι «εκατομμύρια μουσουλμάνοι ζουν σήμερα στη Γερμανία και αυτοί οι μουσουλμάνοι αποτελούν επίσης κομμάτι της Γερμανίας, επομένως το ίδιο ισχύει και για τη θρησκεία τους».

Η νέα διατύπωση εκτιμάται ως ρήξη με την έως τώρα στάση του CDU, με το βλέμμα από τη μια πλευρά στη νέα επιβάρυνση που δέχεται η χώρα από τις αυξημένες αφίξεις μεταναστών και από την άλλη στην άνοδο της Εναλλακτικής για τη Γερμανία (AfD), η οποία εκφράζει ακόμη πιο συντηρητικές απόψεις για το θέμα.

https://www.protothema.gr/world/article/1445033/germania-to-cdu-allazei-stasi-enadi-tou-islam-kai-apokirussei-ti-saria/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top