0

Απάντηση στο εξώδικο που έλαβε από τον δικηγόρο και εκπρόσωπο (;) του Μειονοτικού Γυμνασίου - Λυκείου Ξάνθης Αχμέτ Καρά έδωσε ο δημοσιογράφος και ιδρυτής της "Trakyanin Sesi" Αμπντουλχαλήμ Ντεντέ.

Αφού δημοσιεύει το εξώδικο, ο δημοσιογράφος μεταξύ άλλων τονίζει:

"Η ελευθεροτυπία κύριε Αχμέτ Καρά, προστατεύεται από το άρθρο 14 Συντάγματος και το 10 της ΕΣΔΑ (Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου). Αναφέρεται σε πράξεις προσώπων που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου, ακόμη και με άσκηση οξείας κριτικής και δυσμενείς χαρακτηρισμούς. Στην συγκεκριμένη περίπτωση τα δημοσιεύματα της εφημερίδας μου δεν φέρουν ψευδή ή παραπλανητικό χαρακτήρα, ούτε υπερβαίνουν το αναγκαίο μέτρο ώστε να συνιστούν προσβολή της προσωπικότητας, καθώς η αναφορά αφορούσε πράξεις προσώπων όπως εσείς, που συγκεντρώνουν το δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινωνικού συνόλου και εξυπηρετούν την ανάγκη του κοινού για ενημέρωση. Ο καθένας από εμάς και εσείς και φυσικά εγώ, έχει μια πορεία και διαδρομή για την οποία κρίνεται."

Περισσότερα:

https://www.trakyaninsesi.com/yazi/4867c6258986bc29a30ff444cddc01c8-11.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top