0


Παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 24 Νοέμβριου 2023, η τελική φάση της διακρατικής Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «Olympic Cooperation 23»(«Ολυμπιακή Συνεργασία 23») στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης, με την συμμετοχή, πέραν των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, χερσαίων δυνάμεων από ΗΠΑ, Γαλλία, Κυπριακή Δημοκρατία, Βουλγαρία και Γεωργία.

Το παρών έδωσαν ακόμη παρατηρητές από την Αίγυπτο, την Αλβανία, την Αρμενία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, την Ινδία, την Κυπριακή Δημοκρατία, τη Ρουμανία και τη Σαουδική Αραβικά.

Τη Γαλλική Δημοκρατία εκπροσώπησε η Πρέσβης στην Ελλάδα κ. Laurence Auer.

Από πλευράς Στρατιωτικής Ηγεσίας παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο Διοικητής της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-OHQ Αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διευθυντής του Α΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγος Εμμανουήλ Θεοδώρου, ο Διοικητής της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας Υποστράτηγος Νικόλαος Αθάνατος και άλλα στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.


Την τελική φάση της Άσκησης παρακολούθησαν επίσης:

Ο Υπαρχηγός Χερσαίων Δυνάμεων Γαλλίας Αντιστράτηγος Guillaume Du
Breil De Pontbriand, ο Διοικητής 7th FR Armored Brigade Ταξίαρχος Phillipe Le Carff, ο Διοικητής 35 FR Regiment d’ Infanterie Συνταγματάρχης Phillipe Le Duc, ο MND-SE COM Υποστράτηγος Dorin Toma, ο MND-SE DCOM Ταξίαρχος Loic Girard, ο Εκπρόσωπος της Ιταλικής Ταξιαρχίας GARIBALDΙ Συνταγματάρχης Antonio Merenda, ο Ακόλουθος Άμυνας της Γαλλίας Σμήναρχος Olivier Madiot, ο Στρατιωτικός Ακόλουθος των ΗΠΑ Συνταγματάρχης Nathan Mann, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Συνταγματάρχης Magdy Mohamad Ibrahim Radwan, ο Ακόλουθος Άμυνας της Ινδίας Συνταγματάρχης Vijayant Singh ο ODC-gr Ταξίαρχος Casey Luskin ο AST-GR Paul Kalbos ο ASG-BALKAN Συνταγματάρχης Terry Saul ο Σύμβουλος της Γαλλικής Πρεσβείας Christian Fatras κ.ά.

Δείτε εικόνες:
Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top