0

Η Ιταλία είναι σταθερά, μία από τις μεγαλύτερες αγορές μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη, αν όχι Η μεγαλύτερη, ανάλογα και με τις επιδόσεις που πετυχαίνουν οι άλλες, μεγάλες χώρες της Ηπείρου. Είναι ευχής έργον, λοιπόν, που οι αρχές της χώρας αντιμετωπίζουν τους μοτοσυκλετιστές, με την δέουσα σοβαρότητα, ως χρήστες του δρόμου -και μάλιστα, υπό συνθήκες ευάλωτους.

Σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από τα μέσα της χώρας, οι Ιταλικές αρχές θα διαθέσουν κονδύλια που θα φτάσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ, σε βάθος 10ετίας, για την βελτίωση του οδικού δικτύου, αλλά και την εγκατάσταση νέων οδοφραγμάτων, ασφαλών προς τους μοτοσυκλετιστές. Πρόκειται για τις γνωστές μας μπαριέρες, οι οποίες απειλούν τους αναβάτες με σοβαρότατους τραυματισμούς ή και θάνατο, στην «συμβατική» τους μορφή -που χρησιμοποιείται και στην χώρα μας. Προτάσεις για μια πιο ασφαλή σχεδίαση τους υπάρχουν ήδη, απλώς, όπως τα πάντα στην ζωή... χρειάζονται χρήματα και πολιτική βούληση, ώστε να γίνει η αλλαγή. Από το ως άνω ποσόν, τα 162 εκατομμύρια θα αφορούν έργα που έχουν προγραμματιστεί εντός της επόμενης 3ετίας. 

Πιο συγκεκριμένα, οι ιταλικές αρχές όχι μόνο προτίθενται να τοποθετήσουν νέες μπαριέρες στους αστικούς και υπεραστικούς δρόμους, αλλά θα πραγματοποιήσουν και εργασίες συντήρησης του οδοστρώματος. Τα νέα ανακοίνωσε ο Υπουργός Μεταφορών της χώρας, Matteo Salvini και έτυχαν θετικής αποδοχής, τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση της Ιταλίας, όσο και από ομάδες που δρουν υπέρ της οδικής ασφάλειας, στην χώρα.

https://www.bikeit.gr/reportaz/item/36385-h-italia-ependyei-300-ekatommyria-gia-tin-odiki-asfaleia-ton-motosykletiston-tis

https://www.dueruote.it/news/attualita/2023/11/16/sicurezza-in-arrivo-162-milioni-per-interventi-salva-motociclisti.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top