0

Την δική του εκτίμηση για την επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα δίνει ο οθωμανολόγος και τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος, ως αναλυτής της οθωμανικής και τουρκικής ιστορίας αλλά και νοοτροπίας.

Ο Δημήτρης Σταθακόπουλος μιλώντας στον ραδιοσταθμό της Αθήνας "Παραπολιτικά" και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη ανέφερε πως ενώ η επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα (που αρχικά ήταν να γίνει στην Θεσσαλονίκη, η οποία σύμφωνα με τον Ερντογάν βρίσκεται μέσα "στα σύνορα της καρδιάς των Τούρκων") έχει μειωθεί από άποψη συμμετοχών, συναντήσεων και διάρκειας (σ.σ.: άλλωστε με τα γεγονότα των τελευταίων εβδομάδων, τα ελληνοτουρκικά έχουν "πάει πίσω" στην τουρκική ατζέντα διεκδικήσεων) θα επιχειρήσει, επιστρέφοντας στην Τουρκία, με προφορικό του αίτημα προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να αιτηθεί να πραγματοποιήσει "ιδιωτική επίσκεψη" στην Θράκη, πιθανότατα στην Κομοτηνή όπως και όλες οι προηγούμενες. Και ο Ελληνας πρωθυπουργός δεν θα μπορεί να το αρνηθεί.

Εδώ είναι και το σημείο που ο ειδικός οθωμανολόγος και τουρκολόγος αναφέρει πως είναι το "ριψοκίνδυνο" όσον αφορά στο τι θα πει στις κάμερες πατώντας στο έδαφος της Θράκης, καθώς όπως είδαμε και κατά την επίσκεψή του στην Γερμανία, τελικά αυτό που μένει είναι όχι τι συζητείτε ιδιωτικά αλλά οι δημόσιες δηλώσεις.

Και εάν κι εφ' όσον ο Ταγίπ Ερντογάν αποφασίσει να προσβάλει την Ελλάδα και τους Ελληνες μέσα στην "δική του" Κομοτηνή, δεν θα βρίσκεται κανείς Ελληνας επίσημος δίπλα του για να του απαντήσει καθώς θα πρόκειται για "ιδιωτική επίσκεψη".

Παρακολουθείστε την συνέντευξη του Δημήτρη Σταθακόπουλου στον Λάμπρο Καλαρρύτη:

https://www.youtube.com/watch?v=VBlR8u4LYXw


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top