0

Με την Έλενα Ακρίτα, βουλευτή Επικρατείας της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, είχε σήμερα συνάντηση στη Βουλή, η Νέμεσις - Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι. Η διακεκριμένη δημοσιογράφος και βουλευτής ειναι γνωστή σε όλους για την αυθεντικότητα και τη γνησιότητα των φιλοζωικών της συναισθημάτων και την εν γένει φιλοζωική της καλλιέργεια.

Με τη κα Ακρίτα ανοίξαμε ως Ομοσπονδία μια επίσημη πλέον δίαυλο επικοινωνίας, που θα συνεχιστεί καθόλη τη διάρκεια της τετραετίας. Τα θέματα, που κατ αρχήν συζητήσαμε, ήταν τα εκτροφεία γούνας, τα άστεγα ζώα συντροφιάς και ακροθιγώς, λόγω έλλειψης χρόνου, τα γαιδουράκια στη Σαντορίνη και Λίνδο. Και για τα τρία αυτά θέματα θα επανέλθουμε καθώς και για τα υπόλοιπα, που η Νέμεσις έχει στη φαρέτρα των διεκδικήσεών της.

Η κα Ακρίτα, γνώστης εξάλλου των ανωτέρω ζητημάτων, συμφώνησε με τις προτάσεις της Ομοσπονδίας μας.

Από τη πλευρά μας επίσης τέθηκε το θέμα της συνολικής αδυναμίας της Αριστεράς, που κατά την άποψή μας δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση στη σημερινή εποχή, να κατανοήσει και να εντάξει συστηματικά στην πολιτική της τα θέματα των ζώων και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, χωρίς να υποκύπτει σε μικροκομματικές αντιλήψεις και στα οικονομικά συμφέροντα, που τα εκμεταλλεύονται. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, η Αριστερά πρέπει να ταχθεί με τη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Η κα Ακρίτα μας υποδέχτηκε πολύ ζεστά και φιλικά και όχι τυπικά κι' αυτό προστιθέμενο στη συνειδητή στάση της υπέρ της προστασίας των ζώων, μας δίνει το δικαίωμα να ελπίζουμε σε κάτι καλύτερο. Την ευχαριστούμε θερμά, όπως και τη συνεργάτη της, γνωστή μας από το παρελθόν, τη κα Ξένια Βασιλείου.

Από τη Νέμεσι παρευρέθηκαν τα στελέχη της Νατάσα Μπομπολάκη, Ευαγγελία Μωράκη και Δημήτρης Ρογγίτης.

Πανελλήνια Ομοσπονδια Νέμεσις - Για το Περιβάλλον, τα Ζώα, το Κυνήγι

https://www.nemesisnaturepf.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100089367897641

«Για τα ζώα και το περιβάλλον»: Συνάντηση της Έλενας Ακρίτα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις

(Δελτίο τύπου ΣΥΡΙΖΑ)

Συνάντηση με την πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας ΝΕΜΕΣΙΣ κ Νατάσα Μπομπολάκη στη Βουλή πραγματοποίησε σήμερα η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Έλενα Ακρίτα, ενώ παρόντα ήταν και τα στελέχη της Ομοσπονδίας κ. Ευαγγελία Μωράκη και κ. Δημήτριος Ρογγίτης. Η Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. ζήτησε από τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις τους πάνω σε μία μεγάλη γκάμα ζητημάτων που αφορούν τα δικαιώματα των ζώων, αλλά και την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος.

Στην ατζέντα της εκτενούς συζήτησης βρέθηκε ψηλά το ζήτημα των εκτροφείων γούνας. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, η εκτροφή και η θανάτωση ζώων με αποκλειστικό σκοπό την παραγωγή γούνας όχι μόνο είναι ηθικά απαράδεκτη και καταδικαστέα, αλλά έχει και σημαντικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο, συνιστώντας σοβαρή απειλή για την τοπική βιοποικιλότητα. Παράλληλα δε, συνιστά σοβαρό κίνδυνο τόσο για την υγεία των ζώων όσο και των ανθρώπων, ιδιαίτερα μετά την πανδημία του COVID-19, όπου εκατοντάδες εκτροφεία βιζόν επηρεάστηκαν από την επιδημία του κορονοϊού και διαπιστώθηκε ότι νέες παραλλαγές του ιού SARS-CoV-2 μεταδόθηκαν στον άνθρωπο από ζώα.

Άλλο ένα θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο ήταν τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και οι σοβαρές δυσλειτουργίες του Ν.4830/2021, όπως προκύπτει από την πρόσφατη σχετική Έκθεση Ελέγχου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ συζητήθηκαν οι συστάσεις του Ανώτατου Δικαστηρίου προς το ΥΠΕΣ σχετικά με το θέμα των άστεγων ζώων, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τα 4.000.000. Για τον περιορισμό του αριθμού των αδέσποτων, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Νέμεσις επισήμανε την αναγκαιότητα δημιουργίας δημοτικών κτηνιατρείων προκειμένου να γίνονται συνεχείς στειρώσεις με χαμηλό κόστος. Αναφέρθηκε επίσης στη σχετική χρηματοδότηση των Δήμων, η οποία είτε είναι χαμηλότερη από αυτή που εξαγγέλλεται, είτε το μεγαλύτερο μέρος της αφορά δαπάνες που ΔΕΝ αντιμετωπίζουν το πρόβλημα διαχείρισης των αδέσποτων. Τέλος, σημαντική αναφορά έγινε στα προβλήματα και στις τραγικές συνθήκες ζωής των ιπποειδών.

Η Έλενα Ακρίτα δήλωσε την αταλάντευτη και ολόπλευρη στήριξή της στους αγώνες της Ομοσπονδίας για τα δικαιώματα των ζώων και την προστασία της Φύσης και του Περιβάλλοντος, διαβεβαιώνοντας πως πρόκειται να σταθεί αρωγός και συμμέτοχος σε αυτή την κοινή όπως είπε χαρακτηριστικά προσπάθεια, τόσο με κοινοβουλευτικές δράσεις και πρωτοβουλίες, όσο και εκτός Βουλής.

https://www.syriza.gr/article/id/150343/Gia-ta-zwa-kai-to-periballon:-Synanthsh-ths-Elenas-Akrita-me-thn-Panellhnia-Omospondia-Nemesis.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top