0

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Chris & Eve της Κομοτηνής η πέμπτη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στους τομείς:

  • της κοινωνικής πολιτικής, 
  • της υγείας, 
  • της παιδείας, 
  • της επιχειρηματικότητας, 
  • του τουρισμού, 
  • του πολιτισμού, 
  • του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, 
  • στην αντιπλημμυρική προστασία, 
  • στη συντήρηση κτιρίων και 
  • στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.


Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης πάνω από 100 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 105 εκατομμύρια ευρώ.

 Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.

Το δικό του Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, ανέφερε, περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.


Για την ανάπτυξη της Ροδόπης δε, τόνισε ότι η διοίκησή του έχει επενδύσει πόρους το συνολικό ύψος των οποίων αγγίζει τα 220 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το σχεδιασμό του για το αμέσως επόμενο διάστημα, υπογράμμισε ότι περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία 8 αφορούν τη Ροδόπη με εκτιμώμενο μέχρι στιγμής προϋπολογισμό που ξεπερνά τα 38 εκατομμύρια ευρώ.


Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης.



Πρόκειται για 20 πρόσωπα, 4 γυναίκες και 16 άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους»:

  1. Ιμάμογλου Τζιχάν (Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών & Δικηγόρος)
  2. Ιμπράμ Αϊσούν Μεμέτ Κετ (Ιδιωτικός Υπάλληλος)
  3. Ιμπραήμ Κιαμήλ (Πολιτικός Μηχανικός)
  4. Ιμπράμ Αχμέτ (Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης, Οικονομικών και Αθλητισμού & Ελ. Επαγγελματίας)
  5. Κασάπ Αχμέτ (Ορθοπεδικός)
  6. Κοσμίδου Παπαναστασίου Ζωή (Πολιτικός Μηχανικός / πρώην Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας ΑΜΘ)
  7. Κουτσογιάννη Κρόκου Κρίστα (Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός – Νομικός – Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
  8. Κυρουβίδης Βασίλης (Ζάετς) (Υπάλληλος ΕΦΚΑ)
  9. Μαντρατζή Χασάν (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
  10. Μεμέτ Ιλχάν (Δικηγόρος)
  11. Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ (Κτηνίατρος)
  12. Μουμίν Καάν (Τραπεζικός Υπάλληλος)
  13. Νάκος Χρήστος (Υπάλληλος Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
  14. Ντιάκαλης Χρήστος (Γιατρός ΕΣΥ – Διευθυντής ΜΕΘ Γεν. Νοσοκομείου Κομοτηνής)
  15. Παπαδάκης Τριαντάφυλλος (Γεωπόνος MSc)
  16. Παπακωνσταντίνου Νίκος (Επιχειρηματίας – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής)
  17. Πολίτης Βαγγέλης (Σύμβουλος Χρηματοοικονομικών)
  18. Πραντσίδου Κεχαγιά Εύη (Οικονομολόγος)
  19. Τσαλικίδης Νίκος (Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης – Πολιτικός Μηχανικός)
  20. Χριστοδουλάκης Δημήτρης (Καλλιτέχνης)

Τα βιογραφικά των υποψηφίων:


Ο Τζιχάν Ιμάμογλου γεννήθηκε στην Κομοτηνή εν έτει 1984. Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στον τομέα Ποινικού Δικαίου, Ποινικής Δικονομίας και Εγκληματολογίας στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος του Δήμου Κομοτηνής και Πρόεδρος της Εταιρείας Αξιοποίησης & Διαχείρισης της Δημοτικής Περιουσίας και Κοινοχρήστων Χώρων του Δήμου Κομοτηνής. Επίσης άσκησε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικών Πολιτικών της ΠΑΜΘ και τυγχάνει εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Δράσεων Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών. Ασκεί ενεργή και  μάχιμη δικηγορία επί 16 έτη.


Ο Ιμπράμ Αχμέτ γεννήθηκε το 1977 στα Δειλινά του Δ. Αρριανών Ν. Ροδόπης και κατοικεί στα Αρριανά. Σπούδασε και αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης το 2002. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο κοριτσιών.

Απασχολείται ως ελεύθερος επαγγελματίας από το 2005 έως σήμερα. Υπήρξε ενεργός αθλητής-ποδοσφαιριστής-προπονητής και μέλος ΔΣ για πάνω από 10 χρόνια στον Αθλητικό Σύλλογο Αετού Αρριανών. Ίδρυσε την πρώτη ακαδημία ποδοσφαίρου στην περιοχή το 2005.

Στις περιφερειακές  εκλογές του 2014 εξελέγη περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με τη παράταξη  «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη και στις περιφερειακές  εκλογές του 2019 με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση»  του Χρήστου Μέτιου.

Κατά την θητεία του διατέλεσε ως θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Διαφάνειας, Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού και Διά Βίου Μάθησης, Θεματικός Αντιπεριφερειαρχης Οικονομικών, Διοίκησης και Αθλητισμού,  ως τακτικό  μέλος οικονομικής επιτροπής, τακτικό μέλος αγροτικής ανάπτυξης και πρόεδρος επιτροπής λαϊκών αγορών Ροδόπης.


Ο Αχμέτ Κασάπ γεννήθηκε το 1978 στον οικισμό Κέχρου του Δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης.  Το 2003 ολοκλήρωσε τις πανεπιστημιακές του σπουδές στο εξωτερικό. Ασκεί το επάγγελμα του Ιατρού από το έτος 2005, με τη σειρά  στο Γ.Ν. Διδυμοτείχου, Γ.Ν. Λέρου , Γ.Ν. Καβάλας  και Γ.Ν. Ξάνθης και από το 2014 ιδιωτεύει στην Κομοτηνή στην ειδικότητα της Ορθοπεδικής. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών τέκνων.

Το 2014 συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές δημοτικές εκλογές, στις οποίες εξελέγη δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αρριανών και διετέλεσε επί τετραετίας τα καθήκοντα Αντιδημάρχου της Δημοτικής Ενότητας Κέχρου και  για την δημοτική περίοδο 2014-2018 του Δήμου Αρριανών της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης. 

Δεσμεύεται να σταθεί αντάξιος των απαιτήσεων της παράταξης αλλά και να εκπροσωπήσει με τιμή, ηθικές αξίες και προθυμία όλους τους συμπολίτες του της Ροδόπης.


Η Αϊσούν Κετ Μεμέτ Ιμπράμ γεννήθηκε στη Κομοτηνή και μεγάλωσε στο χωριό Αρσάκειο ενώ τα τελευταία χρόνια ζει στο Λοφάριο του Ν.Ροδόπης. 

Ξεκίνησε εκπαίδευση στο Μειονοτικό σχολείο Αρσακείου, συνέχισε τις σπουδές στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο διαπολιτισμικό γυμνάσιο και λύκειο Σαπών. Αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του ΔΠΘ 

Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια, μερικά από αυτά είναι :

2012 Πρακτική Άσκηση (παρακολούθηση ανασκαφής-τήρηση ημερολογίου)

2012 Πρακτική άσκηση (Στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Ροδόπης)

2020  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο.Α.Ε(ΣΑΕΠ) Συμβουλευτική Ανάληψης Επιχειρηματικών Πρωτοβουλιών 

Σήμερα εργάζεται στις Σάπες ως ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρία που ασχολείται με ενεργειακά έργα.


Ο Ιμπραχήμ Κιαμήλ γεννήθηκε στην Κομοτηνή. Αποφοίτησε από το  Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου (Boğaziçi University) και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών στην Ξάνθη.  

Από το 2018 έως και σήμερα είναι Επιμελητής της Μόνιμης Επιτροπής Πολεοδομίας, Χωροταξίας, Δομημένου Περιβάλλοντος, Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς και Πολιτισμού στο Τεχνικό Επιμελητήριο Θράκης. 

Από το 2000 εργάζεται ως Πολιτικός Μηχανικός στο Τεχνικό του Γραφείο, που βρίσκεται στην οδό Παπαδήμα 14, στην Κομοτηνή. Παράλληλα, υπήρξε πρώτος Πρόεδρος του Ομίλου Νέων Φοιτητών της Μειονότητας κατά την ίδρυσή του, καθώς και ενεργό μέλος στις διοικήσεις Αθλητικών και Πολιτιστικών Συλλόγων.


Η Ζωή Κοσμίδου κατάγεται από προσφυγική οικογένεια, κόρη της Μεταξίας και του αείμνηστου Γιάννη Κοσμίδη, και αδελφή της Μαίρης Κοσμίδου. Είναι Πολιτικός Μηχανικός του Α.Π.Θ. και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών από το Δ.Π.Θ., στον Πολιτισμό και την Περιφερειακή Ανάπτυξη.

Ξεκίνησε την επαγγελματική της καριέρα ως Ιδιώτης Μηχανικός, ενώ υπηρέτησε στο Δημόσιο τα τελευταία 38 χρόνια. Είναι παντρεμένη με τον ξενοδόχο Παναγιώτη Παπαναστασίου, με τον οποίο έχουν δύο παιδιά, τον Νίκο, παντρεμένο με την Κλεοπάτρα, και τον Γιάννη, με τη Νάσια. Η χαρά της οικογένειας συμπληρώθηκε με δύο αξιολάτρευτα εγγόνια, τον Παναγιώτη και τη Ζωή.

Διετέλεσε για 7,5 χρόνια Εκτελεστική Γραμματέας της ΠΑΜΘ , για 1,5 χρόνο Άμισθη Ειδική Σύμβουλος του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, και Υπεύθυνη Πολιτισμού, Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής , για 30 χρόνια Μηχανικός στον Δήμο Κομοτηνής, εκ των οποίων τα 20, ως Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών, επί σειρά ετών Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ Θράκης και εκλεγμένο Μέλος των οργάνων διοίκησης, καθώς και Πρόεδρος και Μέλος του ΔΣ της ΕΜΔΥΔΑΣ Θράκης (Μηχανικοί Δημοσίου) και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας, επί σειρά ετών Πρόεδρος και μέλος σε πολλούς Εθελοντικούς-Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς.

Συνέβαλε με τη δράση της στην εύρυθμη επαναλειτουργία του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής, και με εκδηλώσεις για τον πολιτισμό της Ροδόπης, στην κατασκευή έργων πολιτισμού, όπως του Θερινού Δημοτικού Θεάτρου, καθώς και στην ανάπλαση διατηρητέων κτιρίων της πόλης, όπως της Παπαδριελλείου Δημοτικής Πινακοθήκης, του Αρχοντικού Σκουτέρη-Δίντσογλου, των κτιρίων της ΔΚΕΠΠΑΚ, του Αρχοντικού Ταμαρέση, του ΔΗΠΕΘΕ, της Τσανακλείου Αστικής Σχολής και πολλών ακόμα!

Με τη συμμετοχή της ως υποψήφια στις Περιφερειακές Εκλογές με την παράταξη του Χρήστου Μέτιου «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» στόχος της είναι, μέσα από την κοινή προσπάθεια, η όμορφη γη μας να καταστεί γη της Αφθονίας, της Παιδείας, της Πολιτισμού, της Αναγέννησης, της Ελκυστικότητας και της Ασφάλειας. Γη άξια να ζουν οι πολίτες της σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και ισότητας.


Η Κρίστα Κουτσογιάννη – Κρόκου γεννήθηκε στα Παγούρια του Δήμου Κομοτηνής, είναι παντρεμένη με τον Κυριάκο Κρόκο, Γεωπόνο και έχουν δυο γιους, τον Κωνσταντίνο και τον Απόστολο, ειδικευόμενους στην Χειρουργική και στην Καρδιολογία αντίστοιχα.

Το 1985 αποφοίτησε από τη Ζαρίφειο Παιδαγωγική Ακαδημία Αλεξανδρούπολης και το 1989 ολοκλήρωσε τις σπουδές μου στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ . Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Ειδίκευσης (master) και υποψήφια διδάκτωρ στη Νομική Σχολή.  

Εργάστηκε μέχρι το 1999 σε σχολείο της Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Ροδόπης ως δασκάλα και στη συνέχεια ως εκπαιδευτικός Νομικός σε Λύκεια της Κομοτηνής.

Διετέλεσε μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και είναι ενεργό μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Παιδαγωγικών Επιστημών. Από το 2019 μέχρι και σήμερα είναι Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής.

Από τον Οκτώβριο του 2020 είναι εκλεγμένη του ΔΣ του Σωματείου της Φιλόπτωχου Αδελφότητας Κυριών Κομοτηνής. Συμμετέχει στο γυναικείο τμήμα των ΑΧΕΠΑΝΣ στις Νηρηίδες και σε διάφορους άλλους πολιτιστικούς και φιλανθρωπικούς συλλόγους.

Βασική της πεποίθηση είναι ότι η ενασχόληση με τα κοινά είναι λειτούργημα, στο οποίο πρέπει να προσφέρουμε τον χρόνο και τις ιδέες μας και απαιτεί θέληση, επιμονή και διάθεση για πολλή και ποιοτική δουλειά. 

Κατέρχεται στις περιφερειακές εκλογές του Οκτωβρίου με την παράταξη του κ. Χρήστου Μέτιου «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» γιατί θέλει να συμβάλει  στην προσπάθεια να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο ο τόπος μας. 


O Βασίλειος Κυρουβίδης (Ζάετς) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή. Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Αποφοίτησε από το  Επαγγελματικό Λυκειο. Από μικρός ασχολήθηκε με το ποδόσφαιρο, αρχικά αγωνίστηκε στην ομάδα του χωριού του, στη Ροδόπη Μεσούνης και μετέπειτα στον Ορφέα Κομοτηνής, Πόντο Θρυλορίου και Ορφέα Ξυλαγανής.

Αργότερα ως προπονητής δούλεψε στις ομάδες Ερμής Αμφίων, Αστέρι Κομοτηνής, Α.Π.Σ. Δοκός και Α.Ο. Φιλλύρας.

Στη συνέχεια εργάστηκε για 10 έτη από τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή στον Πανθρακικό όπου συμμετείχε στην μεγαλύτερη ιστορική στιγμή στην  άνοδο στην Super League (Α΄ Εθνική).

Εργάζεται στην Τ.Δ. Ροδόπης στο τμήμα απονομών συντάξεων και επιδομάτων αναπηρίας, ΟΓΑ, ΙΚΑ, ΤΕΒΕ  όπου για 27 συναπτά έτη εξυπηρετεί καθημερινά τους συμπολίτες του.


Ο Χασάν Μαντρατζή γεννήθηκε το 1975. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανικής Κλωστοϋφαντουργίας της σχολής Αιγαίου Σμύρνης. Υπηρέτησε στην Ξυλαγανή ως έφεδρος Λοχίας. 

Υπήρξε ενεργός στα πολιτικά δρώμενα και κατά τη διάρκεια του υπηρεσιακού του βίου εκλέχθηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Ιάσμου επί τρεις τετραετίες. Διατέλεσε καθήκοντα Αντιδημάρχου από το 2012 έως το 2019 και ανέλαβε ως Πρόεδρος στο Κέντρο Προσχολικής Αγωγής και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Υπήρξε μέλος οικονομικής επιτροπής και μέλος της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής στον Δήμο Ιάσμου. 

Κατοικεί στους Αμαξάδες και είναι ιδιοκτήτης Κατασκευαστικής Επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο της ενεργειακής αναβάθμισης κτιρίων. Είναι παντρεμένος και έχει μια κόρη.


Ο Μεμέτ Ιλχάν γεννήθηκε στην  Κομοτηνή το 1982 όπου και ολοκλήρωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Μετά την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του εισήχθη, κατόπιν κατατακτηρίων εξετάσεων, στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από όπου αποφοίτησε το 2007 παράλληλα με την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων στο Πεζικό, από το οποίο απολύθηκε με τον βαθμό του έφεδρου Λοχία.


Το 2008 ξεκίνησε την Δικηγορική του άσκηση σε δικηγορικό γραφείο της Κομοτηνής, την οποία και ολοκλήρωσε το 2009. Κατόπιν επιτυχών εισαγωγικών εξετάσεων, έκανε την εγγραφή του στο Δικηγορικό Σύλλογο Ροδόπης και ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα ως Δικηγόρος, λειτουργώντας  δικό του γραφείο. Το 2015 μετά από συνεχόμενη άσκηση δικηγορίας για πέντε έτη προήχθη σε δικηγόρο παρ’  εφέταις. 


Από τον Ιάνουάριο του 2019 έως τον Ιανουάριο του 2022, διετέλεσε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Επιστημόνων της Μειονότητας της Δυτικής Θράκης (ΣΕΜΔΘ), ενώ από τον Ιανουάριο του 2022 κατέχει τη θέση του Προέδρου της Ελεγκτικής Επιτροπής του ίδιου Συλλόγου. Τα έτη 2022-2023 άσκησα καθήκοντα ειδικού συμβούλου του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών της ΠΑΜΘ.  

Είναι παντρεμένος με την Κασαμπάλή Αμέτ Βιλντάν από το 2007 και έχουν έναν γιο. 


Ο Μολλά Αλή Μεμέτ Ισμαήλ γεννήθηκε το 1976 στη Μυρτίσκη και είναι κτηνίατρος. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. 

Από το 2014 έως το 2019 ήταν Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αρριανών ενώ από το 2019 μέχρι το 2021 διετέλεσε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αρριανών.


Ο Καάν Μουμίν γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1979. Είναι απόφοιτος Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τραπεζικός υπάλληλος από το 2007. Είναι παντρεμένος με την κυρία Ισμαήλ Σιμπέλ, Αρχιτέκτονα Μηχανικό.

Διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης από το 2011-2014 ενώ από το 2019 είναι Δημοτικός Σύμβουλος Ιάσμου.


Ο Χρήστος Νάκος γεννήθηκε στον οικισμό Αμβροσίας Π.Ε. Ροδόπης. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. 

Μέχρι το έτος 2009 εργαζόταν στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως διοικητικός υπάλληλος. Κατά την διάρκεια της θητείας του στο Δ.Π.Θ. υπηρέτησε, αρχικά, στην Οικονομική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου, ενώ μετέπειτα και μέχρι το τέλος της θητείας του, διετέλεσε προϊστάμενος Γραμματειών Τμημάτων. Κατά τα τελευταία δέκα έτη (1999-2009), διετέλεσε Προϊστάμενος του Τμήματος Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Ανάπτυξης. Από το έτος 2009 μέχρι και σήμερα υπηρετεί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.). 

Επικροτεί κάθε είδους δραστηριότητα που στοχεύει στην ανάδειξη του πολιτιστικού μας πλούτου και της παράδοσης . Ο ίδιος ανέπτυξε πλούσια πολιτιστική δράση , καθώς υπήρξε ενεργό μέλος αλλά και Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Θράκης. Αλλά και στον εργασιακό του χώρο ανέπτυξε παρόμοια δράση. Όσο υπηρετούσε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης , υπήρξε αιρετό μέλος της Συγκλήτου και του Πρυτανικού Συμβουλίου , αλλά διετέλεσε και Πρόεδρος του Συλλόγου του Διοικητικού Προσωπικού «Γεώργιος Βιζυηνός».

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Ιωάννου, δικηγόρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης και πατέρας μιας κόρης, της Βασιλικής, επίσης δικηγόρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.  Στις Δημοτικές Εκλογές του έτους 2019 εξελέγη Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κομοτηνής, ενώ κατά τη διάρκεια της θητείας του διετέλεσε Αντιδήμαρχος Παιδείας. 


Ο Χρήστος Ντιάκαλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κομοτηνή.

Είναι ιατρός του ΕΣΥ και υπηρετεί στο Νοσοκομείο της Κομοτηνής, ως Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Διηύθυνε επί 2 έτη τη ΜΕΘ του νοσοκομείου King Salman Specialist Hospital, στην πόλη Χάυλ της Σαουδικής Αραβίας το 2017 και 2018.

Η συμμετοχή του είναι έντονη και διαρκής στον επαγγελματικό του χώρο και στην ευρύτερη κοινωνία.

Όλα τα χρόνια της επαγγελματικής του δραστηριότητας είναι εκπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ροδόπης, μέλος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας και της Ε.Ι.ΝΟ.Κ.Υ Θράκης, με τη σταθερή υποστήριξη των συναδέλφων του.

Με τη συμμετοχή του στις επερχόμενες εκλογές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ύστερα από την τιμητική πρόσκληση του Περιφερειάρχη κ. Μέτιου, θα αγωνιστεί με όλες του τις δυνάμεις για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και των υπηρεσιών υγείας των συντοπιτών του.


Ο Τριαντάφυλλος Παπαδάκης γεννήθηκε πριν 58 χρόνια, με καταγωγή από Ξυλαγανή και Κομοτηνή και προσφυγικές ρίζες της Αν.Ρωμυλίας, της Αν. Θράκης  και της Μικράς Ασίας. Έπειτα από τις εκτεταμένες μεταπτυχιακές  σπουδές της εξειδίκευσης στην Γεωπονία ΑΠΘ, εγκαταστάθηκε στην γενέθλια γη, αρχικά στην Ξυλαγανή και τα τελευταία 25 χρόνια στην Κομοτηνή.

Μετά από 5χρονη εμπειρία στο ελεύθερο επάγγελμα με ιδιόκτητο εμπορικό κατάστημα, διορίστηκε αρχικά στον Οργανισμό Βάμβακος και κατόπιν στον ΟΠΕΚΕΠΕ ΑΜΘ καταλαμβάνοντας κατά χρονικά διαστήματα όλες τις θέσεις ευθύνης από τμηματάρχης έως Διευθυντής. Τα τελευταία 4 χρόνια διετέλεσε με επιτυχία επιστημονικός συνεργάτης του Υπουργού και βουλευτή Ροδόπης Δρ. Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Συμμετέχει εδώ και 10 χρόνια στην διοίκηση του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης από τις θέσεις του μέλους έως και του Προέδρου. Είναι μέλος της Τοπικής Επιτροπής του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ). Συνεργάστηκε συχνά με το ΔΠΘ, κυρίως το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας.

Συμμετέχει από το 2013 σε διοικητικά συμβούλια συλλόγων με πολιτιστική, φιλανθρωπική, ενημερωτική και αθλητική δράση (Πολιτιστικός Ομιλος Ξυλαγανής, Σύλλογος Πατεράδων Ροδόπης, ΟΡΦΕΑΣ Ξυλαγανής κλπ). Είναι διαχειριστής της ιστοσελίδας «Ξυλαγανή παλιά & νέα» και άλλων με ιστορικό και λαογραφικό ενδιαφέρον. Στα χόμπι συγκαταλέγονται η τοπική ιστορία, τα ιστορικά φωτογραφικά τεκμήρια, η λαογραφία, οι χοροί, το χορωδιακό τραγούδι, κηπουρική, κολύμβηση, χιονοδρομία κλπ

Προσέφερε το μοναδικό αρχείο πρωτότυπων φωτογραφιών στον Δήμο Κομοτηνής και στην Περιφέρεια για την έκδοση των επετειακών τόμων για τα 100 χρόνια της απελευθέρωσης της Θράκης.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Χαμητίδου και έχει δύο παιδιά τον Δημήτρη (φοιτητή Γεωπονίας ΔΠΘ) και την Χριστίνα Μαρία (τελειόφοιτη Πολιτικών Μηχανικών ΔΠΘ).


Ο επιχειρηματίας Νίκος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1980 και μεγάλωσε στην Ροδόπη.

Από τα νεανικά του χρόνια εργάστηκε στην εστίαση και τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργήσει έναν όμιλο επιχειρήσεων που περιλαμβάνει επιχειρήσεις εστίασης αλλά και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων που απασχολεί περισσότερα από 100 άτομα.

Εκλεγμένος επί δύο συναπτές τετραετίες στο ΔΣ του εμπορικού συλλόγου και ταυτόχρονα ως πρόεδρος του εμπορικού τμήματος στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης.

Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε το 2019 όπου εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κομοτηνής.

Από το 2019 και ύστερα ασχολήθηκε ενεργά με τα προβλήματα του τόπου και διαπίστωσε μεγάλες ελλείψεις σε επίπεδο πρωτοβουλιών αλλά και ουσιαστικής ανάπτυξης στον τόπο.

Το όραμα του Νίκου Παπακωνσταντίνου είναι η από κοινού ανάπτυξη της Ροδόπης.

Δηλαδή η ενεργή συμμετοχή των πολιτών σε θέματα που τους αφορούν μέσω του εθελοντισμού αλλά και της συνέργειας.


Ο Βαγγέλης Πολίτης, γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1993, στην Κομοτηνή με καταγωγή από τον Ίασμο έχει αφοσιωθεί στον τομέα της Χρηματοοικονομικής και Λογιστικής, με εκπαίδευση και επαγγελματική εμπειρία σε αξιόλογες επιχειρήσεις. 

Στην επαγγελματική του πορεία, ξεκίνησε ως Ασκούμενος Ορκωτός Λογιστής, όπου συμμετείχε σε τακτικούς και φορολογικούς ελέγχους. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως Κοστολόγος στην βιομηχανία αποκτώντας περαιτέρω εμπειρία στον τομέα των οικονομικών. Αυτή τη στιγμή, υπηρετεί ως σύμβουλος στη χρηματοοικονομική βιομηχανία, προσφέροντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις. Η εμπειρία του περιλαμβάνει τη διαχείριση οικονομικών πόρων, την ανάλυση δεδομένων και την υποστήριξη στη λήψη στρατηγικών αποφάσεων.

Επιπλέον, είναι αποφασισμένος να συνεισφέρει στην Περιφέρειά μας σε τομείς που αναγνωρίζει ως κρίσιμους για την ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων. Με το υπόβαθρο του στα οικονομικά, είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να συμβάλλει στη βελτίωση της οικονομικής διαχείρισης και την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων. Επίσης, είναι ανοικτός σε συνεργασίες που αφορούν την ανάπτυξη της.


Η Εύη Πραντσίδου γεννήθηκε στην Αίγειρο Ν. Ροδόπης και είναι κάτοικος Κομοτηνής όπου και διαμένει μόνιμα. Είναι παντρεμένη με τον Χρήστο Κεχαγιά και είναι μητέρα του Νίκου, μαθητή της Α΄ Γυμνασίου.


Εργάζεται στον Ιδιωτικό Τραπεζικό Τομέα 17 χρόνια. Είναι Επικεφαλής Personal Banking της Περιφερειακής Αγοράς Ροδόπης - Έβρου εδώ και τρία χρόνια ενώ τα προηγούμενα, ήταν Επικεφαλής Personal Banking  Περιφερειακής Αγοράς Ροδόπης - Ξάνθης.


Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών από το Πανεπιστήμιο της Περούτζια Ιταλίας και σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ροδόπης ολοκλήρωσε την διπλωματική της εργασία με θέμα:”Ανάλυση της υφιστάμενης κατάστασης του αγροτικού χώρου και του Πρωτογενή Τομέα στην Ελλάδα - Προοπτικές ανάπτυξης του αγροτικού χώρου μέσω της πρωτοβουλίας LEADER  στο νομό Ροδόπης”.


Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακών τίτλων: 1] στο «Δίκαιο των Επιχειρήσεων» και 2] στην «Ελεγκτική, Λογιστική και Διεθνείς Συναλλαγές». Έχει άδεια ασκήσεως Οικονομολογικού Επαγγέλματος και άδεια Λογιστή Β΄ και Γ΄τάξης. Είναι γνώστης της Αγγλικής, Ιταλικής και Γαλλικής γλώσσας, έχοντας λάβει επάρκεια.


Συμμετείχε σε ερευνητικές εργασίες με θέμα:«Αγορές, ατέλειες Αγορών και προοπτικές ανάπτυξης» της καθηγήτριας Χρηματοοικονομικών Paola Musile Tanzi με έδρα το πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου, και πραγματοποίησε εισηγήσεις σε πολλά συνέδρια με αντικείμενο την Γυναικεία Επιχειρηματικότητα


Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής της πορείας στον Τραπεζικό Τομέα έλαβε Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας σε ευρύ κύκλο των τραπεζικών δραστηριοτήτων από την Τράπεζα της Ελλάδος καθώς και πιστοποίηση για την παροχή υπηρεσιών Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης.


Σε όλη τη διάρκεια της ζωής της ασχολείται με τον εθελοντισμό, με στόχο την ενίσχυση των κοινωνικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.


Ο Νίκος Τσαλικίδης γεννήθηκε την Πρωτομαγιά του 1979 στην Κομοτηνή, όπου και ζει μόνιμα.

Μάχιμο αυτοδιοικητικό στέλεχος με αξιόλογη δράση, από νεαρή ηλικία. Θήτευσε στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση έχοντας διατελέσει και σε θέση  Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών στο Δήμο Κομοτηνής. Σήμερα υπηρετεί την περιφερειακή αυτοδιοίκηση από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης. Είναι Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Ροδόπης-   ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ  ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.

Eίναι διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός του Πανεπιστημίου του Βrighton της Μεγάλης Βρετανίας και κάτοχος διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών ειδίκευσης. Διατηρεί δικό του τεχνικό γραφείο. Είναι έγγαμος και πατέρας 2  παιδιών.


Ο Δημήτρης Χριστοδουλάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κομοτηνής. Είναι 32 ετών. Είναι γιός του Αθανάσιου Χριστοδουλάκη και της Μαρίας Χατζηιωαννίδου. Είναι απόφοιτος του 2ου Γενικού Λυκείου Κομοτηνής. 

Είναι κάτοχος πτυχίου Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Με το πέρας των σπουδών του θέλοντας να διευρύνει τους ορίζοντες του ασχολήθηκε με πλήθος σεμιναρίων όπως digital marketing μέσω της google, marketing και οικονομία,marketing και λιανικό εμπόριο. 

Εργάστηκε στην Κ. Καραθεοδωρή Α.Ε. στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών μέτρων του Προγράμματος ΤΕΒΑ. Εργάστηκε στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης ως ελεγκτής covid pass για ένα έτος. Τον τελευταίο χρόνο εργάζεται στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής. 

Από μικρή ηλικία έως και σήμερα διεκδικώντας το όνειρο του ασχολείται σε επαγγελματικό επίπεδο με το τραγούδι σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Η καθημερινότητα, η καθημερινή επαφή με τον κόσμο και το νεαρό της ηλικίας του τον ώθησαν να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τα κοινά για έναν Νομό προσβάσιμο με προτάσεις και διαφορετική νοοτροπία.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top