0

Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και επίσημα με καταμετρημένα το 100% των έγκυρων ψηφοδελτίων, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εβρου και μέχρι σήμερα επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

Πιο αναλυτικά ο συνδυασμός "Περιφερειακή Σύνθεση" του Χριστόδουλου Τοψίδη έλαβε το 50,86% των ψήφων (107.561 ψήφοι στο σύνολο) ενώ ο συνδυασμός "Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση του Χρήστου Μέτιου το 49,14% (103.924 ψήφοι στο σύνολο) και έτσι, κατά μία έννοια, είχαμε αντιστροφή του αποτελέσματος του 2019.

Αναλυτικότερα και κατά Περιφερειακή Ενότητα, ο Εβρος έδωσε όπως ήταν αναμενόμενο το προβάδισμα στον Χριστόδουλο Τοψίδη με ποσοστό 52,54%, η Ροδόπη αναλόγως τίμησε τον Χρήστο Μέτιο με ένα 60,45% και στις υπόλοιπες περιοχές είχαμε την Ξάνθη που έδωσε ένα οριακό 51,27% στον Χρήστο Μέτιο ενώ Δράμα, Καβάλα και Θάσος ήταν οι περιοχές που έδωσαν σαφές προβάδισμα νίκης στον νέο περιφερειάρχη με 58,75%, 53,97% και 67,98% αντίστοιχα.

Ο Χρήστος Μέτιος εξέδωσε δελτίο τύπου το οποίο αναφέρει:

Θέλω να συγχαρώ τον νέο Περιφερειάρχη κ. Χριστόδουλο Τοψίδη για την εκλογική του νίκη και να ευχηθώ στον ίδιο και στους συνεργάτες του καλή δύναμη και καλό έργο. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους πολίτες της Περιφέρειάς μας, που πίστεψαν στο έργο μας και μας εμπιστεύτηκαν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλα τα στελέχη της παράταξής μας και τους συνεργάτες μας που έδωσαν έναν έντιμο και αξιοπρεπή αγώνα. Η πλειοψηφία των πολιτών αποφάσισε να συνεχίσουμε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Διαβεβαιώνουμε όλους τους πολίτες ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα θα ασκήσουμε τα καθήκοντά μας ως αντιπολίτευση.

Από την πλευρά του ο νικητής των εκλογών και νέος περιφερειάρχης Χριστόδουλος Τοψίδης επισκέφθηκε την Κομοτηνή αργά το βράδυ όπου και έγινε δεκτός με πανηγυρισμούς από στελέχη, ψηφοφόρους και φίλους στο εκλογικό κέντρο της παράταξής του, στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

To ζητούμενο για την περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είναι συνολικά η γεωπολιτική σταθερότητα και η συνεχής εγρήγορση όσον αφορά στους νέους ρόλους που έχει αναλάβει η Ελλάδα, μέσω της περιφέρειάς μας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, κάτι το οποίο, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης κατανοεί βαθύτατα και ως εκπρόσωπος για χρόνια του Επιμελητηρίου Εβρου αλλά και ως προερχόμενος από το κυβερνών κόμμα και το περιβάλλον του σημερινού πρωθυπουργού.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top