0

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο Elisso της Ξάνθης η τρίτη πολιτική εκδήλωση της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης, της παράταξης που ηγείται ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ. Μέτιος παρουσίασε το έργο και το πρόγραμμά του για την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης στους τομείς της κοινωνικής πολιτικής, της υγείας, της παιδείας, της επιχειρηματικότητας, του τουρισμού, του πολιτισμού, του περιβάλλοντος και των υποδομών στις οδικές μεταφορές, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη συντήρηση κτιρίων και στα έργα ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα.


Ο κ. Μέτιος τόνισε ότι, κατά τη διάρκεια της διοίκησής του, μόνο στον τομέα των υποδομών, έχουν δρομολογηθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης πάνω από 80 έργα και μελέτες, συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 47 εκατομμύρια ευρώ.

Επισήμανε ότι η Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση είναι η μοναδική περιφερειακή παράταξη που διαθέτει ολοκληρωμένο, κοστολογημένο, ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο πρόγραμμα και κάλεσε τους πολίτες να συγκρίνουν τα πρόσωπα, τις θέσεις και το πρόγραμμα της κάθε παράταξης.


Το δικό του Σχέδιο για την ανάπτυξη της Περιφέρειας, ανέφερε, περιλαμβάνει πάνω από 690 έργα, μελέτες και δράσεις που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε υλοποιούνται, είτε ξεκινούν άμεσα είτε βρίσκονται σε φάση διαγωνισμού.

Υπογράμμισε δε ότι ο σχεδιασμός του για το αμέσως επόμενο διάστημα περιλαμβάνει πάνω από 70 νέα έργα σε όλη την Περιφέρεια, από τα οποία τα 10 είναι για την Ξάνθη. Από αυτά, τα 7 έχουν εκτιμώμενο προϋπολογισμό 23,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός για τα επόμενα τρία αναμένεται να προκύψει όταν ολοκληρωθούν οι σχετικές μελέτες.


Στη συνέχεια ο κ. Μέτιος παρουσίασε τους 23 υποψηφίους Περιφερειακούς Συμβούλους της Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης.

Πρόκειται για 7 γυναίκες και 16 άνδρες, για τους οποίους ο κ. Μέτιος τόνισε ότι είναι «ενεργοί πολίτες, γνωστοί από την επαγγελματική τους δραστηριότητα και την κοινωνική τους παρουσία, μια δυναμική ένωση ανθρώπων με εμπειρία και διαδρομή στην αυτοδιοίκηση αλλά και ανθρώπων που δοκιμάζουν για πρώτη φορά τις δυνάμεις τους»:

  1. Αμοιρίδης Μιχάλης (Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών ΑΜΘ - Πολιτικός Μηχανικός)
  2. Γαλανόπουλος Δημήτρης (Δημόσιος Υπάλληλος – Πρόεδρος Δημοτικών Υπαλλήλων νομού Ξάνθης)
  3. Εμήν Σουρί (Δημοτικός Υπάλληλος Δήμου Μύκης)
  4. Εμίν Ρετζέπ (Πολιτικός Μηχανικός Τ.Ε.)
  5. Ζαφειριάδου - Βαττού Άννα-Μαρία (Ιδρύτρια και πρόεδρος φιλοζωικού «Αδεσποτούλια» Ξάνθης)
  6. Ιωακειμίδου Αθηνά (Δικηγόρος – Νομική Σύμβουλος Δήμου Αβδήρων)
  7. Καρά Χασάν Γκιουλ Μπεγιάζ (Δικηγόρος)
  8. Καρασερίδης Γιώργος (Δικηγόρος – Κοινωνιολόγος)
  9. Κιουτσούκ Χασάνογλου Ερκάν (Δικηγόρος – Πρόεδρος Πειθαρχικής Επιτροπής ΕΠΣ Ξάνθης)
  10. Κουμουλίδης Αναστάσιος (Ελεύθερος Επαγγελματίας)
  11. Κουρτίδης Κωνσταντίνος (Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης – Δικηγόρος)
  12. Λυπηρίδης Γιώργος (Πολιτικός Μηχανικός)
  13. Μουσταφά Μουσταφά Γκιοκσάλ (Κτηνίατρος)
  14. Μπαρδάκης Παναγιώτης (Συντονιστής Γραφείου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης ΑΜΘ)
  15. Μπουγιουκλού Μεμέτ (Ελεύθερος Επαγγελματίας – Χρυσοχόος)
  16. Μπουραζάνης Κυριάκος (Οικονομολόγος)
  17. Μύτικα Μαρία (Προϊσταμένη Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Μύκης)
  18. Παλαζλί Αμέτ (Δημοτικός Υπάλληλος Δήμου Μύκης)
  19. Ποταλακίδης Σωφρόνιος (Άκης) (Δημόσιος Υπάλληλος)
  20. Σιαμπάν Ογλού Αλέβ (Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια της ADR GROUP)
  21. Τσαβιδάν Σακαλή (Ιδιωτική Υπάλληλος)
  22. Χατζόπουλος Νίκος (Δημόσιος Υπάλληλος – Υπεύθυνος τομέα ΕΚΑΒ Ξάνθης)
  23. Ψωμά Σοφία (Οικονομολόγος – πρώην Γενική Γραμματέας & εν ενεργεία Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ξάνθης – Μέλος Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας)

Τα βιογραφικά των υποψηφίων


Ο Μιχάλης Αμοιρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ξάνθη. Αποφοίτησε από Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης για δύο θητείες (2002-2010), Πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης ΤΕΕ ΠΤ Θράκης (2002-2006) και μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος του ΤΕΕ ΠΤ Θράκης (2010-201). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του ΤΑΚ «Ξάνθη» και Αντιπρόεδρος του ερασιτεχνικού αθλητικού συλλόγου καλαθοσφαίρισης «Ξάνθη». Υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής χειροσφαίρισης του αθλητικού σωματείου «Δημόκριτος Ξάνθης». Από το 1997 ασκεί το επάγγελμα του Πολιτικού Μηχανικού και με τους συνεργάτες του, έχει ασχοληθεί με πληθώρα ιδιωτικών και δημόσιων έργων σε όλη την Ελλάδα. Για τη δουλειά του έχει λάβει επαίνους και βραβεία. Το 2014 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του αείμνηστου Περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη. Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως τον Ιούλιο του 2016 ήταν Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και από τον Αύγουστο 2016 έως το Μάρτιο του 2017, αρμόδιος περιφερειακός σύμβουλος για θέματα  τουριστικής ανάπτυξης, εκθέσεων, υποστήριξης δημόσιων και διεθνών σχέσεων. Το 2019 επανεξελέγη περιφερειακός σύμβουλος και τον Ιανουάριο του 2023 ορίσθηκε από τον Περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών. Υπηρέτησε την Περιφέρεια, με παραγωγική διάθεση, καταθέτοντας προτάσεις, εφαρμόζοντας το σχεδιασμό του Περιφερειάρχη, με θετικά αποτελέσματα και διεθνή αναγνώριση για την περιφέρεια μας.


Ο Δημήτρης Γαλανόπουλος γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1962. Είναι παντρεμένος με την Άννα Βερβελίδου και έχει δύο παιδιά. Είναι δημοτικός υπάλληλος στον Δήμο Ξάνθης, ενώ τυγχάνει της εμπιστοσύνης των συναδέλφων του, εκπροσωπώντας τους τα τελευταία 32 χρόνια ως Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων Ν. Ξάνθης. Συμμετείχε στο Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ - ΟΤΑ για δέκα συναπτά έτη ενώ σήμερα για τρίτη θητεία είναι εκλεγμένος στο ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο ως Γενικός Σύμβουλος της ΑΔΕΔΥ. Επιπλέον, είχε την τιμή επί 3 θητείες να εκλεγεί Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Ξάνθης. Το 2006 εξελέγη νομαρχιακός σύμβουλος στη Διευρυμένη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης  και διετέλεσε Αντινομάρχης Ξάνθης τη διετία 2009 - 2010 και δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Αβδήρων (2014 - 2019). Στις εκλογές του 2019 εξελέγη Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε. Ξάνθης και ανέλαβε καθήκοντα Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών έως το τέλος του 2021 ενώ παράλληλα συμμετέχει μέχρι σήμερα ως μέλος  στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.


Ο Σουρή Εμήν τα τελευταία χρόνια εργάζεται στο Δήμο Μύκης ως δημόσιος υπάλληλος με σύμβαση αορίστου χρόνου. Στις αρχές της επαγγελματικής του καριέρας είχε εργαστεί και σε άλλες δουλειές καθώς και στο Δήμο Μύκης με συμβάσεις. Είναι οδηγός βαρέων οχημάτων.


Ο Εμίν Ρετζέπ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη , είναι πτυχιούχος πολιτικός μηχανικός και διατηρεί τεχνικό γραφείο στην Ξάνθη. Ειδικεύεται στη μελέτη και επίβλεψη οικοδομικών έργων καθώς και στην κατασκευή οικοδομών. Είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών.


Η Άννα-Μαρία Ζαφειριάδου γεννήθηκε το 1971 στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένη με τον Ιωάννη Βαττό και περήφανη μητέρα δυο κοριτσιών, της Λυδίας που είναι λογοθεραπεύτρια και της Ηλιάνας που είναι σπουδάστρια -σύντομα απόφοιτη- κτηνιατρικής. Οι σπουδές της είναι Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ,με εξειδίκευση σχεδιασμού σε κυκλικές μηχανές της εταιρείας Santoni/lonati που βρίσκεται στην Ιταλία. Το διάστημα 1992-2004 ανέλαβε στον όμιλο Χατζηιωάννου το κομμάτι της «Έρευνας & ανάπτυξης» (Research& development). Είχε υπό την διοίκηση της 30 άτομα με πολλές διακρίσεις για  καινοτομία και πρωτοπορία. Από το 2004 μέχρι και το 2007 έστησε και διοίκησε  το νέο κατάστημα της «Venus Victoria» στην Ξάνθη με μεγάλη επιτυχία. Παράλληλα, ασχολήθηκε ενεργά με το φιλοζωικό κομμάτι, ιδρύοντας τον όμιλο ΦΟΞ από τον οποίο αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Συνέχισε ιδρύοντας το φιλοζωικό σύλλογο «Αδεσποτούλια Ξάνθης». Το 2013 γεννήθηκε το καταφύγιο το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα με τεράστιο προσωπικό αγώνα.  Η δράση του συλλόγου της είναι αναγνωρισμένη στην Ελλάδα για το αδιάλειπτο έργο, την πρωτοπορία αλλά και τη συνέπειά του. Το 2022 έχει ανοίξει το πρώτο «Charity shop»στην Ελλάδα , το «YourGoodKarmaShop»  στο κέντρο της Ξάνθης.  Είναι ένα κατάστημα όπου πωλούνται αντικείμενα που χαρίζει κόσμος από Ελλάδα και από εξωτερικό. Όνειρο ζωής  της Άννα - Μαρίας η δημιουργία του πρώτου γηροκομείου σκύλων στη χώρα μας . Για το σκοπό αυτό έχει γράψει ένα βιβλίο, το «Αν Λίγο μ'αγαπούσες» , τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν εκεί.


Η Αθηνά Ιωακειμίδου γεννήθηκε στην Καβάλα και μεγάλωσε στην Ξάνθη, όπου και ζει σταθερά από το 1992. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Αννοβέρου της Γερμανίας, λαμβάνοντας το έτος 1995 Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στον τομέα των συγχωνεύσεων επιχειρήσεων στα πλαίσια του γερμανικού και ευρωπαϊκού δικαίου  του ανταγωνισμού. Από τον Δεκέμβριο του έτους 1994 και μέχρι σήμερα ασκεί δικηγορία διατηρώντας γραφείο στην πόλη της Ξάνθης, ενώ παράλληλα από το έτος 2005 και μέχρι σήμερα είναι έμμισθη δικηγόρος, αρχικά στο Δήμο Βιστωνίδας και μετέπειτα το σημερινό Δήμο Αβδήρων.


Η Γκιούλ-Μπεγιάζ Καρά Χασάν του Χακή είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών. Σπούδασε στο Καπποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είναι δικηγόρος από το 2004 στην Ξάνθη. Το 2007-2010 υπήρξε Επικεφαλής του συνδυασμού της Υπερνομαρχίας Ξάνθης-Δράμας-Καβάλας στην αντιπολίτευση. Το 2011-2012 ήταν Αντιδήμαρχος (Υπεύθυνη Διαύγειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, γεωργικών-κτηνοτροφικών θεμάτων, τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, εποπτεία θεμάτων εκπαίδευσης, αρμόδια για την τέλεση των πολιτικών γάμων) και Αναπληρώτρια Δημάρχου του Δήμου Μύκης. Το 2013-2014 διετέλεσε Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μύκης ενώ το διάστημα  2011-2014 διετέλεσε Πρόεδρος της Β/θμιας σχολικής επιτροπής του Δήμου Μύκης.


Ο Γιώργος Καρασερίδης γεννήθηκε το 1979, γιός του Τριαντάφυλλου και της Ανεστούλας, μεγάλωσε στην Ξάνθη όπου και ολοκλήρωσε την μαθητεία του στο 2ο Γενικό Λύκειο. Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ζλάτκου και έχουν μια κόρη 8 ετών, ενώ σύντομα περιμένουν το δεύτερο παιδί τους. Η ενασχόληση του με τα κοινά ξεκίνησε  παράλληλα με τις σπουδές του στο τμήμα  Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου όπου ήταν ενεργό μέλος της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε στον Εθνικό Οργανισμό Κοινωνικής Φροντίδας (Ε.Ο.Π) στο Τμήμα Έρευνας και Αξιολόγησης της Διεύθυνσης Ερευνών και Προγραμματισμού, όπου εδρεύει στην Αθήνα. Μετά την αποφοίτησή του, κατατάχθηκε στον Ελληνικό Στρατό ως Δόκιμος Έφεδρος Αξιωματικός Πεζικού όπου -μετά από διακρίσεις και βραβεύσεις- απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Στη συνέχεια, και ενώ εργαζόταν ως Κοινωνιολόγος στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα με θέμα  «Τοπικές Πρωτοβουλίες Απασχόλησης» παρέχοντας  συμβουλευτική υποστήριξη και σεμινάρια στους  ανέργους, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και από το 2013 εργάζεται ως Δικηγόρος. Είναι εκλεγμένο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού  Συλλόγου Ξάνθης από το 2017 έως και σήμερα. Από το 2016 έως και σήμερα εκτελεί καθήκοντα στη θέση του Γραμματέα της Δημοτικής Τοπικής  Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Νόμου Ξάνθης (ΔΗΜ.Τ.Ο Ξάνθης) και από το 2021 ως ενεργό μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Ξάνθης (Δ.Ε.Ε.Π πρώην ΝΟΔΕ) είναι Υπεύθυνος του Τομέα Δικαιοσύνης.


Ο Ερκάν Κιουτσούκ Χασάνογλου είναι μάχιμος δικηγόρος με μεγάλη προσφορά και ενεργό συμμετοχή σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής, πρόεδρος Πειθαρχικής  Επιτροπής Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης από το 2015. Μέλος Δ/Σ της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Διαχειριστική Έργων Στήριξης ΜΜΕ- Οικονομική Συμβουλευτική» ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ, από το 2019. Είναι ενεργό μέλος και ένας από τους αρχηγούς της ποδοσφαιρικής ομάδας του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, παντρεμένος και πατέρας ενός τέκνου.


Ο Αναστάσιος Κουμουλίδης είναι ιδιοκτήτης του Εστιατορίου «Το Κτήμα» στην  Ξάνθη και ιδιοκτήτης της εταιρίας «Thrace Milk» με δραστηριότητα την επισύναψη συμφωνιών για την περισυλλογή αιγοπρόβειου γάλακτος για λογαριασμό γαλακτοβιομηχανιών, με τρέχουσα συνεργασία με την Mevgal. Ιδιοκτήτης 750 δέντρων καρυδιάς με δραστηριότητα την παραγωγή καρυδόψιχας, καρυδοβούτυρου και παραδοσιακού γλυκού του κουταλιού από καρυδάκι.  Παράλληλα είναι ιδιοκτήτης της Speedex Κομοτηνής. Έχει Bachelor Degree of Tourism Hospitality and Management (University of Derby,UK, 1999- 2003).


Ο Κωνσταντίνος Κουρτίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι απόφοιτος της Νομικής του ΔΠΘ με μεταπτυχιακό στα Οικονομικά. Ασκεί μάχιμη δικηγορία επί σειρά ετών. Είναι παντρεμένος με δύο παιδιά. Στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 εξελέγη με το συνδυασμό του Χρήστου Μέτιου περιφερειακός σύμβουλος. Ανέλαβε αμέσως ως εντεταλμένος σύμβουλος Διεθνών Σχέσεων  και αντιπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ στη Διάσκεψη Παράκτιων Περιφερειακών Περιοχών (CPMR) και εκπροσώπησε αυτήν αποκλειστικά μέσω διαδικτύου λόγω κορονοϊού σε πλήθος ημερίδων και συσκέψεων σχετικά με προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Περαιτέρω ανέλαβε τη θέση του εντεταλμένου συμβούλου Ισότητας των Φύλων και τη θέση του Προέδρου της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων προωθώντας πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας και Οικογενειακής Πολιτικής. Από την 1η Ιανουαρίου 2022 ανέλαβε τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ξάνθης και του Αντιπροέδρου της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ. Κατάφερε το σύντομο αυτό χρονικό διάστημα να ξεκινήσει, ο αναδασμός στο Εράσμιο, να γίνουν επισκευές σε κτίρια της Περιφέρειας ΑΜΘ και περαιτέρω μελέτες για την αναβάθμισή τους. Αγωνίστηκε για το άνοιγμα του συνοριακού σταθμού στον Άγιο Κωνσταντίνο. Περαιτέρω αναβαθμίστηκε η λειτουργία του Χατζιδάκιου, που αποτέλεσε πολιτιστικό πνεύμονα της πόλης μας. Έχει προγραμματίσει την ολοκλήρωση των αναδασμών στο Κουτσό και το Σούνιο και αγωνίζεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη του νομού μας.


Ο Γιώργος Λυπηρίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Καρυόφυτο Ξάνθης. Αποφοίτησε από το τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΔΠΘ. Ζει και εργάζεται στην Ξάνθη ως πολιτικός Μηχανικός στον ιδιωτικό τομέα με κύρια ενασχόληση τη μελέτη και κατασκευή Οικοδομικών έργων και έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έχει εργαστεί ως Δ/ντης στη Δημοτικη Επιχείρηση Ανάπτυξης του πρώην Δήμου Σταυρούπολης - Ξάνθης. Έχει διατελέσει μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και Γενικός Γραμματέας του Περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Θράκης. Είναι μέλος της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού τμήματος του ΤΕΕ Θράκης. Είναι Αναπληρωτής Γραμματέας Οργανωτικού της Νέας Δημοκρατίας, υπεύθυνος για τις οργανώσεις Βορείου Ελλάδος. Είναι παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.


Ο Μουσταφά Μουσταφά Γκιοκσάλ είναι κτηνίατρος και από το 2017 διατηρεί ιδιωτικό κτηνιατρείο στο Εύλαλο του Δήμου Τοπείρου Ξάνθης. Κατάγεται από την  Κεντητή Ξάνθης από αγροτική οικογένεια. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του φοιτητικού συλλόγου κτηνιατρικής Καρδίτσας και εκπρόσωπος φοιτητών κτηνιατρικής στη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τον Ιούλιο του 2022 ορίστηκε ειδικός σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης με ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα του πρωτογενούς τομέα.


Ο Παναγιώτης  Μπαρδάκης γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, μεγάλωσε και ζει στην Ξάνθη. Με σπουδές σε Ελλάδα και Ιταλία, αποφοίτησε από το Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκριτείου  ενώ παράλληλα είναι στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Περιβαλλοντική Πολιτική και Εκπαίδευση». Διετέλεσε επί σειρά ετών ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, ενώ από το 2018 προεδρεύει του δραστήριου Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνδρας.


Ο Μεμέτ Μπουγιουκλού γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Εχίνο και ζει εκεί μόνιμα. Αποφοίτησε από ΙΕΚ ως εκπαιδευτής σχολής οδηγών. Είναι ιδιοκτήτης επιχείρησης κοσμηματοπωλείων στην Ξάνθη και τη Θεσσαλονίκη. Για 13 χρόνια διετέλεσε πρόεδρος στην ποδοσφαιρική ομάδα Εχίνος ΣΠΟΡ προσφέροντας τα μέγιστα στην ενασχόληση της νέας γενιάς της περιοχής με τον αθλητισμό.


Ο Κυριάκος Μπουραζάνης γεννήθηκε στα Μάγγανα Ξάνθης. Είναι πτυχιούχος ΑΕΙ και εργάστηκε στη συνεταιριστική βιομηχανία ΣΕΠΕΚ Α.Ε. από το 1987-1991 ως οικονομικός διευθυντής. Από το 1992 διατηρεί λογιστικό – φοροτεχνικό γραφείο στην Ξάνθη. Είναι παντρεμένος με τρία παιδιά και δύο εγγόνια. Συμμετείχε στις νομαρχιακές εκλογές του 2002 όπου και εκλέχθηκε με επικεφαλής τον Παναγιώτη Σαλτούρο.


Η Μαρία Μύτικα του Ηλία και της Αναστασίας, γεννημένη στην Ξάνθη, είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών, Σχολή ΝΟΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» με πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Έχει διατελέσει Ειδική Σύμβουλος Περιφερειακού Δ/ντή Ξάνθης το διάστημα 1995-1996 ενώ απασχολήθηκε και στην ιδιωτική εκπαίδευση ως καθηγήτρια του μαθήματος «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας». Είναι τακτική υπάλληλος Δήμου Μύκης από το 2000, κατηγορίας/κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού. Τα τελευταία χρόνια εκτελεί χρέη προϊσταμένης Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών στο Δήμο Μύκης. Παράλληλα έχει παρακολουθήσει πλήθος πιστοποιημένων επιμορφωτικών προγραμμάτων σε θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είχε την πρωτοβουλία σύστασης και συμμετοχή στην ΚΟΙΝΣΕΠ με την επωνυμία »ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ-ΑΝΑΠΛΑΣΗ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ» με έδρα το Πόρτο Λάγος και στόχο τη βιώσιμη ανάπτυξη. Είναι έγγαμη.


Ο Αχμέτ Παλαζλή είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών, κατάγεται και κατοικεί στον Κένταυρο. Είναι μόνιμος δημοτικός υπάλληλος στο Δήμο Μύκης από το 1999. Απασχολείται ως χειριστής μηχανημάτων.


Ο Σωφρόνιος (Άκης) Ποταλακίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη, τελείωσε το Λύκειο στην Σταυρούπολη Ξάνθης, συνέχισε τις σπουδές του στα ΤΕΙ Σερρών και συγκεκριμένα στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του με master στην Δημόσια Διοίκηση στο Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας. Εργάστηκε σε διάφορες επιχειρήσεις στο τμήμα πωλήσεων ενώ εδώ και αρκετά χρόνια εργάζεται στα ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης ως Αναπληρωτής Προϊστάμενος. Είναι πρόεδρος του Επιμορφωτικού Συλλόγου Τέχνης & Παράδοσης Σταυρούπολης Ξάνθης, μέλος του Πολιτιστικού συλλόγου Σταυρούπολης «ΟΡΦΕΑΣ», του τάγματος Εθνοφυλακής Εχίνου και του Δ.Σ. του Σκοπευτικού Συλλόγου Σταυρούπολης. Διετέλεσε επί πολλά χρόνια εκπρόσωπος στην ομοσπονδία των εργαζομένων στα ΚΕΠ (Π.Ο.Σ.Ε.Κ.Ε.Π).


Η Αλέβ Σιαμπάν Ογλού είναι απόφοιτη του τμήματος Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης από τον Ιούλιο του 2014. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα μη κερδοσκοπικά σωματεία του τόπου της. Ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος στις εκλογές της 26ης Μαΐου του 2019 με το συνδυασμό της «Νέας Περιφερειακής Αναγέννησης» και υποψήφια βουλευτής στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019 με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. Διετέλεσε ειδική σύμβουλος της ΠΑΜΘ σε θέματα δημόσιας υγείας και κοινωνικής μέριμνας. Είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού.


Η ΣακαλήΤσαβιδάν είναι παντρεμένη και μητέρα ενός παιδιού. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη  ενώ τα τελευταία 2 χρόνια ζει στην Θεσσαλονίκη για επαγγελματικούς λόγους. Αποφοίτησε από το Τμήμα Πληροφορικής  του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές της στο «Διεθνές Εμπόριο». Εργάζεται ως ιδιωτική υπάλληλος.


Ο Νίκος Χατζόπουλος γεννήθηκε στην Ποταμιά Ξάνθης από γονείς αγρότες. Έχει εργαστεί σαν οδηγός (ιδιοκτήτης) ΤΑΧΙ για 8 χρόνια στην Ξάνθη και κατά έτη 1995-1999 διετέλεσε πρόεδρος των Radiotaxi της πόλης μας. Από το 2001 είναι δημόσιος υπάλληλος το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ (πλέον ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ.) (κέντρο Εξυπηρέτησης Ατόμων με Αναπηρία) όπου διετέλεσε από το 2003 μέχρι το 2009 εκπρόσωπος εργαζομένων. Από το 2006- ασχολήθηκε ενεργά με τα πολιτιστικά της πόλης ως ταμίας του συλλόγου Σαρακατσάνων μέχρι το 2009 και από το 2009 έως το 2013 ως πρόεδρος του συλλόγου Σαρακατσάνων Ξάνθης. Από το 2015 έως το 2019 διετέλεσε μέλος του Δημοτικού Ραδιοφώνου Ξάνθης. Από το 2020 έως σήμερα είναι μέλος της ΔΕΕΠ Ξάνθης και συγκεκριμένα υπεύθυνος Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Από το 2020 έως σήμερα είναι υπεύθυνος στο Τομέα ΕΚΑΒ του νομού Ξάνθης όπου και εργάζεται. Είναι πατέρας δύο τέκνων. Ο γιος του είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός - Μηχανικός Υπολογιστών και εργάζεται στην Pfizer ενώ η κόρη του είναι Ανθυπολοχαγός από τη Σχολή Ευελπίδων και υπηρετεί την πατρίδα στη Ρόδο.


Η Σοφία Ψωμά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ξάνθη. Είναι έγγαμη και μητέρα ενός παιδιού. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Εδώ και 10 χρόνια δραστηριοποιείται στον ιδιωτικό τομέα ως οικονομολόγος. Έχει διατελέσει Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξανθής από τον Δεκέμβριο του 2019 έως και τον Ιούνιο του 2023. Πλέον είναι δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ξάνθης όπως επίσης κι αποτελεί μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top