0
Καμένη έκταση κοντά στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης / Φωτογραφία: AP

Στην κανονική και πλήρη λειτουργία του επανήλθε από την Τετάρτη (23/8) στις 18:00 το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, συμπεριλαμβανομένου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών.

Το νοσηλευτικό ίδρυμα ανέστειλε τη λειτουργία του το βράδυ της περασμένης Δευτέρας 21 Αυγούστου με γνώμονα την ασφάλεια των νοσηλευομένων.

Η εκκένωση έγινε λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης που προκλήθηκε από την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον Δήμο Αλεξανδρούπολης και υλοποιήθηκε άμεσα με τη μεταφορά του συνόλου των ασθενών σε υγειονομικές μονάδες εντός της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

https://www.iefimerida.gr/ellada/fotia-alexandroypoli-epanaleitoyrgei-nosokomeio


Ευχαριστήριο του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης:

Ο Διοικητής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Ρούφος, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι συνεχίζεται και εξελίσσεται κανονικά η επάνοδος των ασθενών μας, από τα νοσοκομεία στα οποία διακομίσθηκαν το βράδυ της Δευτέρας 21/08/2023 προς Τρίτη, μετά την αναγκαστική εκκένωση του ΠΓΝΑ που διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία. Σήμερα, απαλλαγμένοι από την πίεση και το άγχος των πρωτόγνωρων συνθηκών εκείνης της νύχτας, δεν μπορούμε παρά να σκεφτούμε ότι στην επιτυχή έκβαση της πρωτοφανούς αυτής επιχείρησης συνεισέφεραν κι άλλοι παράγοντες, για τη συνδρομή και διάθεση των οποίων αισθανόμαστε ευγνωμοσύνη.

Ευχαριστούμε λοιπόν από καρδιάς τους ανθρώπους του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Τις Διοικήσεις και το προσωπικό όλων των Νοσοκομείων υποδοχής των ασθενών μας. Τη Δ/ντρια του Κέντρου Υγείας Αλεξ/πολης κα Τσολάκη με τους γιατρούς της που πριν ακόμη ληφθεί η απόφαση εκκένωσης βρέθηκαν στο νοσοκομείο μας, αλλά και μετά, κατά τη φιλοξενία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΠΓΝΑ στο Κ.Υ. Τον Στρατό και τους συνταγματάρχες κα Μυδιούρη και κ. Παπάζογλου με το ακούραστο προσωπικό τους, το Παράρτημα Ν. Έβρου της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης και την ομάδα των Ναυαγοσωστών που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιβίβαση των ασθενών στο πλοίο και στη μεταφορά του ιατρικού εξοπλισμού. Το ΚΤΕΛ Ν. Έβρου και τον πρόεδρό του κ. Ντούμπα, το ραδιο – ταξί «ΦΑΡΟΣ» και τον πρόεδρό του κ. Μελάχρου, που φρόντισαν για την έγκαιρη και ασφαλή μεταφορά των περιπατητικών ασθενών μας. Την εταιρεία ZANTE FERRIES  για τη διάθεση του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» για τη μεταφορά ασθενών στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας. Τον Ερυθρό Σταυρό και όλους τους εθελοντές που με τη συγκινητική τους παρουσία βοήθησαν σε όλα τα στάδια της επιχείρησης, αλλά και τις επόμενες ημέρες στην προετοιμασία του ΠΓΝΑ να υποδεχθεί πίσω τους διακομισθέντες ασθενείς του. Επίσης, ευχαριστούμε τις επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες που προσέφεραν πάσης φύσεως αναλώσιμα και ήδη πρώτης ανάγκης. Ακόμη, ήταν συγκινητική η πρωτοβουλία συμπολιτών μας οι οποίοι προσέρχονταν όπου θεωρούσαν ότι υπάρχει ανάγκη και έλεγαν «πείτε μου πως μπορώ να βοηθήσω»! 

Ήταν τέτοια η προσφορά βοήθειας που αν κάποιους αστοχήσαμε να μνημονεύσουμε παραπάνω, παρακαλούμε για τη συμπάθεια και κατανόησή τους.

Τέλος, είμαστε ευγνώμονες στο προσωπικό του νοσοκομείου μας, για το μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας που εξέπεμψαν με τη στάση τους, αλλά και για την παρακαταθήκη που αφήνουν για το μέλλον, γιατί το ΠΓΝΑ αποτελεί υπόθεση του καθενός από τους πολίτες αυτού του τόπου.

Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Δ. ΡΟΥΦΟΣ


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top