0

Την καταγγελία ότι στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δεν υπάρχει Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης που να λειτουργεί κανονικά, ενώ η περιοχή της Θράκης δεν διαθέτει ούτε ιδιωτικό, έκανε ο Πρόεδρος του Π.Σ.Φ. Πέτρος Λυμπερίδης.

Ακολουθεί η δήλωση του Προέδρου του Π.Σ.Φ.:

«Το Κράτος έχει υποχρέωση να οργανώσει το Δημόσιο Σύστημα Αποκατάστασης. Πρέπει να γίνει κατανοητό σε όλους ότι πολλοί εκ των συμπολιτών μας, οι οποίοι εκδήλωσαν ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας (π.χ. εγκεφαλικό επεισόδιο) και δεν έχουν την δυνατότητα να καλύψουν οι ίδιοι τα έξοδα για την αποκατάσταση της υγείας τους, θα παραμείνουν κλινήρεις, πιθανότατα για το υπόλοιπο της ζωής τους, επιβαρύνοντας – μη έχοντας άλλη επιλογή – τα Δημόσια Νοσοκομεία και το οικογενειακό τους περιβάλλον. Αν υπήρχε ολοκληρωμένο Δημόσιο Σύστημα Αποκατάστασης, οι άνθρωποι αυτοί στην πλειονότητά τους θα ήταν λειτουργικοί. Η κυβέρνηση πρέπει να δει με υπευθυνότητα το πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα και να λάβει υπόψη της ότι σε πολλές Περιφέρειες της χώρας δεν υπάρχει Δημόσιο Κέντρο Αποκατάστασης που να λειτουργεί επαρκώς. Ως παράδειγμα αναφέρω τις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας και Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Στη δε περιοχή της Θράκης δυστυχώς δεν υπάρχει ούτε ιδιωτικό».

https://www.zougla.gr/ygeia/farmako-nea/psf-1-000-000-anasfalistoi-polites-choris-ypiresies-apokatastasis/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top