0
(Φωτογραφία αρχείου)

Μέλος γνωστής φασιστικής οργάνωσης φέρεται να είναι ο Βούλγαρος ο οποίος το πρωί της Παρασκευής 4 Αυγούστου 2023 κατέβασε την ελληνική σημαία από το λιμάνι της Καβάλας και ύψωσε την βουλγαρική φωνάζοντας "εδώ είναι Βουλγαρία".

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση:

“Στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, για παράβαση των άρθρων 167, 191Α και 361 του Π.Κ.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω προέβη στην υποστολή της ελληνικής σημαίας από τον ιστό που βρίσκεται στο νότιο λιμενοβραχίονα του λιμένα Καβάλας πετώντας την κάτω, ενώ ύψωσε σημαία άλλης χώρας και στη συνέχεια τράπηκε σε φυγή μη συμμορφούμενος στις εντολές των στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στη σύλληψη του προβαίνοντας σε εξύβριση.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας”.

Ο ακροδεξιός Βούλγαρος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για τα αδικήματα στα οποία προέβη αλλά αφέθηκε ελεύθερος. Στην συνέχεια μετέβη στην Δράμα όπου συνέχισε να δημιουργεί αναταραχή, με αποτέλεσμα να υπάρξει καταδίωξη μέχρι και τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.

Στην γειτονική Βουλγαρία υπάρχουν ακόμη σημαντικοί εναπομείναντες φασιστικοί πυρήνες που αναπολούν τις ημέρες του Α και Β παγκοσμίου πολέμου, όπου η περιοχή της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης είχε καταληφθεί από βουλγαρικές δυνάμεις κατοχής, με τις κατοχικές τότε αρχές να έχουν προβεί σε ανείπωτες ακρότητες, βασανιστήρια του πολυεθνικού πληθυσμού και συστηματική καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Το μεγάλο όνειρο - ιδέα των Βούλγαρων συντηρητικών, εθνικιστών και φασιστών είναι η "έξοδος" της χώρας τους στα "θερμά νερά" του Αιγαίου ενώ σχετικοί χάρτες κυκλοφορούν σε γραφεία διαφόρων οργανώσεων αλλά και στο διαδίκτυο.


Ενημέρωση:


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top