0

Συνέντευξη του διεθνολόγου και δημοσιογράφου Δημήτρη Απόκη στα "Παραπολιτικά" και στον δημοσιογράφο Λάμπρο Καλαρρύτη.

Ο διεθνολόγος και δημοσιογράφος σχολιάζει τις γνωστές (επιβεβαιωμένες) πληροφορίες των  τελευταίων ημερών σχετικά με τις απαιτήσεις των Τούρκων στο ΝΑΤΟ για την αλλαγή της ονομασίας των Στενών και τη μη αναφορά της Κύπρου με την ονομασία της στους ΝΑΤΟϊκούς χάρτες.

Εκτιμά ότι θα ασκηθούν πιέσεις στην Ελλάδα από τις ΗΠΑ προκειμένου να αποδεχθεί τα τουρκικά "καπρίτσια"  - που είναι σοβαρές διπλωματικές μεθοδεύσεις με συνέπειες, αν περάσουν - καθώς η Ουάσινγκτον θέλει να κατευνάσει την Τουρκία για να άρει το βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Παρά τις πιέσεις είναι δύσκολο έως αδύνατο να αποδεχθεί η Ελλάδα κάτι τέτοιο για προφανείς λόγους.

Εφιστά την προσοχή στις προσπάθειες της Τουρκίας να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με την Αίγυπτο και το Ισραήλ, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Κύπρος πρέπει να επιβεβαιώσουν τον ρόλο, τη χρησιμότητα και το στρατηγικό ειδικό βάρος τους στην περιοχή.

Οι ευρύτερες εξελίξεις στην περιοχή, από τα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή, μέχρι την Ουκρανίας αλλά και τα ενδοευρωπαϊκά και ενδονατοϊκά θέματα, χρήσουν προσοχής και επαγρύπνησης.

https://www.youtube.com/watch?v=RrJxHKWFn_Y

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top