0

Με τη φράση «θα οικοδομήσουμε τον 'Αιώνα της Τουρκίας'» και το σχόλιο πως «η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από την Τουρκία» συνόψισε ο Ταγίπ Ερντογάν την πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού Συμβουλίου. 

Στις δηλώσεις του, ο Τούρκος πρόεδρος έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας ότι «μαζί μας έχει κερδίσει όλη η Τουρκία σε αυτές τις εκλογές». 

«Θα αγκαλιάσουμε και τα 85 εκ. Τούρκους, όποιες και να είναι οι πολιτικές τους πεποιθήσεις», είπε και πρόσθεσε: «Από εδώ και πέρα ​​θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με στάση που δεν θα παρεκκλίνει από τη δικαιοσύνη. Ελπίζουμε ότι 85 εκατομμύρια άνθρωποι, ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, θα είναι περήφανοι για αυτό. Πιστεύουμε ότι πρέπει να αξιολογηθεί καλά από την αντιπολίτευση. Ελπίζουμε ότι η αντιπολίτευση θα είναι πιο ευαίσθητη τώρα».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι θα υποβάλουν πρόταση για αλλαγή του Συντάγματος όπως υποσχέθηκαν προεκλογικά.

Σχετικά με την οικονομία, είπε ότι είναι αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια και τον πληθωρισμό. «Θα πετύχουμε να μειώσουμε τον πληθωρισμό σε μονοψήφιο αριθμό», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι «προτεραιότητά μας είναι οι σεισμόπληκτες περιοχές» και πως θα οικοδομηθούν 650.000 σπίτια.

https://www.trakyaninsesi.com/haber/fe832e16ae957fcf7b5ac5ac3320ed31-3072.html


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top