0

Ο Ελληνικός Στρατός διεξήγαγε τις προηγούμενες ημέρες σειρά ασκήσεων με τη συμμετοχή μονάδων του Πεζικού, της Αεροπορίας Στρατού καθώς και Εθνοφυλάκων. Πιο συγκεκριμένα, στο πεδίο ασκήσεων Αμπελώνα πραγματοποιήθηκε η άσκηση «Έρκειος Ζευς – 23», με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων της 29ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού «Πόγραδετς», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής Εχίνου, Κομοτηνής, Νέστου, Ξάνθης, Ροδόπης και Σαπών, ενώ εξετάστηκαν αντικείμενα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, εντός κατοικημένων τόπων.

Την άσκηση παρακολούθησαν ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο διοικητής της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «Αχιλλέας» αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος, ο διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικοί, καθώς επίσης και συγγενείς των Εθνοφυλάκων.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε και η άσκηση “Λυσίμαχος – 23” στο Φράγμα Λευκογείων με τη συμμετοχή τμημάτων και μέσων του 10ου Συντάγματος Πεζικού «Χ ΜΠ» και Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Δράμας, Καβάλας και Σιδηροκάστρου, ενώ εξετάστηκαν αντικείμενα αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών.
Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top