0

Στην Ξάνθη, μια ομάδα μαθητών αποφάσισε να μοιραστεί αγάπη και ευτυχία με τα αδέσποτα σκυλάκια του τοπικού καταφυγίου. Με τον ενθουσιασμό και την ανυπομονησία να φαίνονται στα πρόσωπά τους, επισκέφθηκαν το καταφύγιο, φέρνοντας μαζί τους αφθονία λαχταριστών λιχουδιών για τα τετράποδα φίλους. Με ανοιχτές αγκαλιές και καρδιές γεμάτες αγάπη, χαϊδεύοντας και παίζοντας μαζί τους, οι μαθητές μετέδωσαν τη θερμότητα και την αγάπη τους σε κάθε αγέλη. Οι ουρές των σκυλιών χόρευαν από χαρά, ενώ οι μαθητές αντάλλαζαν αγκαλιές και χαμόγελα με τους νέους τους φίλους. Η εμπειρία αυτή αναδείχθηκε σε μια αληθινή συνάντηση μεταξύ διαφορετικών κόσμων, ένας συνδυασμός ανθρώπων και ζώων που είχε ως αποτέλεσμα αμοιβαία ευτυχία και αγάπη που θα μείνει αξέχαστη για πάντα.

Η οικολογία ως μάθημα σπουδών

Εδώ και χρόνια, αν όχι δεκαετίες, οι οργανώσεις για την προστασία των ζώων και πολλοί ενδιαφερόμενοι φορείς παροτρύνουν την κυβέρνηση να ενσωματώσει την οικολογία και την προστασία των ζώων στα σχολικά προγράμματα σπουδών. Η εκπαίδευση για την καλή διαβίωση των ζώων είναι πολύ αναγκαία στην Ιαπωνία, η οποία κατέχει την πρώτη θέση στον κόσμο όσον αφορά την κακοποίηση των ζώων.

Αδέσποτα ζώα και αγάπη προς τον πλανήτη

Ωστόσο, καμία κυβέρνηση δεν έχει λάβει υπόψη της αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πρέπει να εκπαιδευτεί μια νέα γενιά προκειμένου να γίνει η διαφορά. Τότε θα έχουμε ελπίδα. Τότε μπορούμε να κάνουμε κάτι καλό για τα ζώα και τη φύση, την οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο πλανήτης στον οποίο ζούμε καταστρέφεται καθημερινά. Αν δεν βάλουμε τα θεμέλια για σωστή εκπαίδευση τώρα, θα είναι πολύ αργά στο μέλλον. Γιατί δεν θα υπάρχει επιστροφή.


Μέσω των παιδιών… το καλύτερο παράδειγμα

Έτσι, όταν βλέπουμε κάτι που σχετίζεται με τα παιδιά ή τα ζώα, θέλουμε να το προωθήσουμε ως παράδειγμα για τους άλλους. Η ενσυναίσθηση μπορεί να καλλιεργηθεί. Δεν πρέπει να το ξεχνάμε αυτό.

Αυτό είναι το μήνυμα μιας εθελόντριας στο καταφύγιο ζώων Αδεσποτούλια Ξάνθης | Ξάνθη, που μιλάει για μια υπέροχη επίσκεψη. Μαθητές από το Γυμνάσιο Μινώα στην Ξάνθη επισκέφθηκαν πρόσφατα το καταφύγιο της πόλης για τις άστεγες γάτες.

Στο πλαίσιο της εθελοντικής τους εργασίας, οι μαθητές του 3ου Γυμνασίου, μαζί με τις καθηγήτριές τους Αλεξίου Αγγελική, Αλεξανδρίδου Ανδριάνα και Σπυροπούλου Σοφία, πήγαν στο καταφύγιο για να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα. Και, όπως ήταν φυσικό, γοητεύτηκαν από τα σκυλιά και τα σκυλιά γοητεύτηκαν μόλις είδαν τα παιδιά.

Εκεί οι μαθητές έπαιξαν με τα σκυλάκια, τα χάιδεψαν αμέτρητες φορές και φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

Η ομάδα αναφέρει για την υπέροχη αυτή επίσκεψη:

«Έχουν έρθει πολλά σχολεία στο χώρο μας! Το συγκεκριμένο ξεχώρισε για την ευγενία και τους τρόπους! Συγχαρητήρια στους γονείς και τις εκπαιδευτικούς….Χαρά μας που σας είχαμε κοντά μας! Ευχαριστούμε για τη γενναιόδωρη δωρεά σας. Μας δίνετε ελπίδα!»

https://www.petkeepers.gr/news/moirasan-agapi-mathites-sti-xanthi-pigan-sto-katafygio-na-chaidepsoun-ta-skylakia-kai-na-paixoun-mazi-tous/Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top