0

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή θα βρεθεί στις επόμενες ημέρες ο γνωστός ηθοποιός, συγγραφέας, μεταφραστής και δημοσιογράφος Luis Gomezbeck για την παρουσίαση των 2 βιβλίων του "Άνθος και Γαλήνη" και "Ελεύθερα Τετράστιχα".

Την Παρασκευή 28 Απριλίου ο Λούης Γκόμεζμπεκ θα τιμηθεί για την ενασχόλησή του με την ελληνική γλώσσα, σε εκδήλωση Ανάδειξης Θρακών Λογοτεχνών στον χώρο εκδηλώσεων Καπνεργοστάσιο και ώρα 19:00, οδός Καπνεργατών 9 στην Ξάνθη. Διοργάνωση της εκδήλωσης: Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού / Hellenic Foundation for Culture και Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.

Το Σάββατο 29 Απριλίου θα παρουσιάσει τις ποιητικές του συλλογές "Άνθος και Γαλήνη" και "Ελεύθερα Τετράστιχα" στην αίθουσα της Λέσχης Κομοτηναίων και ώρα 19:30, οδός Ελευθερίου Βενιζέλου 52 στην Κομοτηνή. Διοργάνωση της εκδήλωσης: Scribo Ergo Sum - Άπαρσις, Λέσχη Κομοτηναίων και Σαϊτα Εταιρεία Πολιτισμού. Χορηγός Επικοινωνίας: Ομιλος Επικοινωνίας "Ο Χρόνος".

Σχετικά με τις δύο ποιητικές συλλογές

https://www.aparsis.gr/ανθος-και-γαληνη

"Τα ποιήματα της συλλογής γράφτηκαν πρώτα στα ελληνικά και κατόπιν μεταφράστηκαν στα ισπανικά."

https://www.aparsis.gr/ελευθερα-τετραστιχα-cuartertos-libres

"Η ποίηση είναι κρησφύγετο, καταφύγιο, ορμητήριο, καταπέλτης. Είναι εκείνες οι λεπτομέρειες της ψυχής που έχουν την ανάγκη ν’ αποκαλυφθούν. Αυτά τα τετράστιχα είναι οι λεπτομέρειες μου που είχαν αυτή την ανάγκη."

Ο Λούης Γκόμεζμπεκ ήρθε στην Ελλάδα πριν πολλά χρόνια ξεκινώντας την ενασχόλησή του με την δημοσιογραφία στην Κομοτηνή, ασχολήθηκε με πολλούς δημιουργικούς κλάδους και πλέον είναι ένας από τους καταξιωμένους καλλιτεχνικούς δημιουργούς της Αθήνας.

Λούης Γκόμεζμπεκ - Βιογραφικό

Γεννήθηκε στο Μεξικό το 1977. Σπούδασε ισπανική φιλολογία στο ENSJ και υποκριτική στο ETX του Μεξικού, σωματικό θέατρο στο K&CC της Αγγλίας και ελληνικό πολιτισμό στο ΑΠΚ της Κύπρου. Δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της τέχνης (θέατρο, φωτογραφία, μουσειογραφία, οργάνωση καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων) και της διανόησης (μελέτη, διδασκαλία, συγγραφή, ποίηση, μετάφραση, δημοσιογραφία).

Είναι ο πρώτος Μεξικάνος που έχει γράψει και εκδώσει στην ελληνική γλώσσα, επίσης μεταφράζει από άλλες γλώσσες προς τα ελληνικά. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός, σκηνοθέτης και δάσκαλος υποκριτικής σε διάφορες χώρες: Αγγλία, Αργεντινή, Ελλάδα, Μεξικό, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία και Σκωτία. Έχει βραβευτεί στην Ελλάδα για τη δουλειά του ως φωτογράφου. Είναι μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας. Έχει γράψει τα βιβλία:

  • Αζτέκων Ποίησις
  • Ο Χάρος στο Μεξικό είναι γένος θηλυκού
  • Ιστορίες του Θανατά και
  • Μεξικού Γέννησις

Από τις Εκδόσεις Άπαρσις κυκλοφορεί η ποιητική του συλλογή Άνθος και Γαλήνη και το φωτογραφικό του λεύκωμα ΘΡΑΚΗ: πολύχρωμοι άνθρωποι σε ασπρόμαυρο χαρτί.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top