0

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι το νομοθετικό σώμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε). Εκλέγεται άμεσα από τους πολίτες των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάθε πέντε έτη. Έχει αρμοδιότητες όπως νομοθετικές, εποπτικές και δημοσιονομικές.

Η Ελλάδα εκλέγει συνολικά 21 βουλευτές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το κάθε κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που έχει λάβει στις εκλογές, έχει και τις ανάλογες βουλευτικές έδρες. Είναι προς όφελος της χώρας και των πολιτών να εκλέγονται αξιόλογα άτομα στη θέση αυτή του ευρωβουλευτή προκειμένου να συμβάλλουν θετικά στο έργο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και να κάνουν τις απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας που εκπροσωπούν.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα, δυστυχώς οι πέντε ευρωβουλευτές της Ελλάδας είναι στο επίκεντρο της δικαιοσύνης για διάφορα αδικήματα. Ένας ευρωβουλευτής κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση, ένας άλλος ευρωβουλευτής κατηγορείται για χρέη προς το δημόσιο που υπερβαίνουν τις 400.000 ευρώ, μια άλλη ευρωβουλευτής αντιμετωπίζει κατηγορίες που αφορούν σε συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά, μια άλλη ευρωβουλευτής κατηγορείται για απάτες εις βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε. και ένας άλλος ευρωβουλευτής ήδη βρίσκεται στις φυλακές για εγκληματική οργάνωση και υποκίνηση σε βία. Ειδικότερα σε κάποιον εκ των παραπάνω αναφερόμενων ευρωβουλευτών ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του, ενώ σε μια άλλη ευρωβουλευτή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι και γενικά κινδυνεύουν με φυλάκιση.

Σεβόμενος πάντα το τεκμήριο της αθωότητας, τα θλιβερά αυτά γεγονότα προκαλούν θυμό, απογοήτευση αλλά και απαξίωση του πολιτικού συστήματος ανεξαρτήτως αν αληθεύουν ή όχι. Τέτοια γεγονότα απωθούν για άλλη μια φορά τους νέους από το πολιτικό σκηνικό και επιδρά αρνητικά στη σκέψη τους. Αυτά που ακούγονται δεν τιμά ούτε την Ελλάδα αλλά ούτε και τους πολίτες που τους ψήφισαν. Αντιθέτως προκαλούν δυσαρέσκεια και απελπισία.

Τέλος, ας μην ξεχνάμε πώς η πολιτική είναι προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και δεν είναι χώρος ικανοποίησης ατομικών επιθυμιών. Η πολιτική, χρειάζεται άτομα με επιστημονική κατάρτιση, πολιτικό ήθος, ηθική και παιδεία. Δεν έχουμε άλλο περιθώριο  να απογοητεύσουμε τους νέους. Χρειαζόμαστε μια πολιτική με αξιοπρέπεια. Μια πολιτική που που θα δημιουργήσει μια σχέση απόλυτης εμπιστοσύνης και θα σέβεται τα δικαιώματα όλων των πολιτών και όλης της κοινωνίας.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top