0

Θα χαιρούμε πολύ να σας υποδεχτούμε στη Λέσχη Κομοτηναίων την Τετάρτη, 8 Μαρτίου και ώρα 18:00 για μία ενημέρωση από τα αρμόδια στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και του Συμβουλίου της Ευρώπης για ναν θεσμό που αποβλέπει στην ανάπτυξη των περιοχών, των τοπικών κοινωνιών με το βλέμμα στο μέλλον αλλά και με στόχο την προσέγγιση των λαών, ιδιωτών, επιχειρηματιών και δημόσιων φορέων.

Για πρώτη φορά στη Θράκη θα γίνει μια εις βάθος ενημέρωση των Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης αφού για πρώτη φορά η περιοχή μας συμπεριλαμβάνεται σε αυτές. Πρόκειται για μία εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή μας που αποβλέπει όχι μόνον στον τουρισμό και τον πολιτισμό αλλά και την ανάπτυξη αφού έχει ως πρωταγωνιστή τον ίδιο τον πολίτη και την τοπική κοινωνία, ιδιώτες, επιχειρήσεις και φορείς.

Ακολουθούν αναλυτικά στοιχεία της εκδήλωσης:

Χώρος: Λέσχη Κομοτηναίων. Ελ. Βενιζέλου 52, Κομοτηνή 691 00 – Τηλ: 2531 401408

Ημέρα: 8 Μαρτίου 2023

Ώρα: 18:00 – 20:00

Θέμα: Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης – Προοπτικές για τη Βόρεια Ελλάδα

Συμμετέχοντες:

Μαριάνθη Αναστασιάδου

Υπουργείο Πολιτισμού - Προϊσταμένη του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

Φώτης Βλάχος

Υπουργείο Πολιτισμού - Στέλεχος του τμήματος Διεθνών Σχέσεων της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε

Ανθή Παναγιώτου

Επιμελητήριο Ξάνθης

Άντζελα Δράκου

Πρόεδρος της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”

Γιώργος Λοβέρδος

Route Manager της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”

Μαρία Μυστακίδου

Communication Manager της Πολιτιστικής Διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης “Δρόμος Ιστορικών Καφέ”

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν τοπικοί φορείς από το Επιμελητήριο και την Περιφέρεια.

Περιλαμβάνει: Εισηγήσεις - Ερωτήσεις - Συζήτηση


Λίγα λόγια για τις Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης με έδρα το Λουξεμβούργο θεσμοθετήθηκαν το 1987, ενώ σήμερα συμμετέχουν συνολικά 37 κράτη. Πρόκειται για θεσμό που έχει σαν στόχο την κοινή θεματική καταγραφή του παρελθόντος με στόχο την διάδοση του κοινού παρελθόντος, την καταγραφή του και την μετάδοσή του στις νέες γενιές. Προσβλέπει στην προσέγγιση των λαών και των κοινωνιών αλλά και στην τοπική ανάπτυξη, ενισχύοντας με δράσεις την τοπική κοινωνία αλλά και φέρνοντας κοντά ιδιώτες, επιχειρήσεις και δημόσιους κρατικούς και τοπικούς φορείς.

Οι Πολιτιστικές Διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης ακολουθούν τις αρχές του Συμβουλίου: Δημοκρατία, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Σεβασμό στην Πολυπολιτισμικότητα και τη Διαφορετικότητα. Επίκαιρος στόχος είναι και η Βιώσιμη Ανάπτυξη, κάτι που αφορά τόσο την ίδια τη Γη, το κλίμα και τη μόλυνση του περιβάλλοντος όσο και την ισότητα των Ανθρώπων αφού η Γη είναι κοινή παρακαταθήκη. Οι Πολιτιστικές Διαδρομές στηρίζονται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τα εθνικά αρμόδια υπουργεία με στόχο πάντα την Ανάπτυξη, την προσέγγιση των λαών, των κοινών προβλημάτων και των κοινών λύσεων.

Μέχρι σήμερα μόλις δύο διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης ξεκίνησαν από την Ελλάδα. Ο δρόμος της Ελιάς, περίπου 20 χρόνια πριν και το 2022 ο Δρόμος των Ιστορικών Καφέ που περιλαμβάνει περίπου 100 Ιστορικά Καφέ σε 15 χώρες.

Από τα τέλη του 2022, Πρόεδρος της διαδρομής είναι η κυρία Άντζελα Δράκου, της Λέσχης Κομοτηναίων.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top