0


Το Tale of X Cities συνεχίζει για τρίτη χρονιά τα διαδικτυακά σεμινάρια &εργαστήριά του με ειδικούς από διαφορετικούς δημιουργικούς τομείς, ενώ εμπλουτίζεται και με νέο πρόγραμμα που θα εστιάσει στην ανάπτυξη πολιτιστικής πολιτικής.

Το Tale of X Cities είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο δημιουργίας κοινότητας, δικτύου πολιτών-φορέων-πόλεων, και τοπικής ανάπτυξης με άξονα την δημιουργικότητα και την Τέχνη για την Κοινωνική Αλλαγή. Ξεκίνησε το 2021 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του ArtBOX, και στις δύο χρονιές υλοποίησής του έχει ήδη ενεργοποιήσει πάνω 25 φορείς, εκατοντάδες συμμετέχοντες και χιλιάδες ωφελούμενους σε 15 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής.

Οι δράσεις του Tale of X Cities περιλαμβάνουν διαδικτυακά σεμινάρια και εργαστήρια μη-τυπικής εκπαίδευσης, απευθύνονται σε δημιουργικούς ανθρώπους από όλη τη Βόρεια Ελλάδα, ανεξαρτήτως ηλικίας και ειδικότητας και προσφέρουν στους συμμετέχοντες τις δεξιότητες και την καθοδήγηση προκειμένου να δημιουργήσουν δικά τους έργα και δράσεις (βίντεο, φωτογραφία, podcast,  performance, εγκαταστάσεις, συνεργατικές, συμμετοχικές και συλλογικές δραστηριότητες), καθώς και δημόσιες συμμετοχικές δράσεις που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από τους συνεργαζόμενους φορείς στις πόλεις τους. Τα αποτελέσματα της κάθε χρονιάς παρουσιάζονται σε ένα υβριδικό, αποκεντρωμένο φεστιβάλ που πραγματοποιείται σε διαφορετικές πόλεις και στο διαδίκτυο. 

Φέτος, πέρα από τα “κλασικά” πλέον σεμινάρια και εργαστήρια, το πρόγραμμα εμπλουτίζεται με ένα νέο πρόγραμμα με αντικείμενο την “Ανάπτυξη Πολιτιστικής Πολιτικής”, που απευθύνεται σε στελέχη τοπικών αυτοδιοικήσεων και πολιτιστικών φορέων καθώς και επαγγελματίες του χώρου της τέχνης και του πολιτισμού από την Βόρεια Ελλάδα, υπό την διεύθυνση των Δρ. Patrick S. Föhl και τον Δρ. Gernot Wolfram. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες και να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής μέσω της ιστοσελίδας του προγράμματος: www.x-cities.net

Σεμινάρια &Εργαστήρια: https://www.x-cities.net/opencall2023.html

Πρόγραμμα Ανάπτυξης Πολιτιστικής Πολιτικής: https://www.x-cities.net/culturalpolicyprog2023.html

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το Tale of X Cities ξεκίνησε το 2021 με πρωτοβουλία του Goethe-Institut Thessaloniki και της ArtBOX. Υλοποιείται με την ουσιαστική συμβολή των συμμετεχόντων φορέων και πολιτών. 

Οργάνωση-Υλοποίηση- Συντονισμός
Goethe-InstitutThessaloniki
ArtBOX
Εταίροι του προγράμματος (https://www.x-cities.net/partners.html
Γενική Διεύθυνση
Beate Koehler (Διευθύντρια, Goethe-Institut Thessaloniki)
Γενικός Συντονισμός
Άρης Καλόγηρος (Συντονιστής Πολιτιστικού Τμήματος, Goethe-Institut Thessaloniki)
Κεντρική ιδέα, Καλλιτεχνική Διεύθυνση
ArtBOX.gr - Χρήστος Σαββίδης, Λυδία Χατζηιακώβου
Υπεύθυνη Εργαστηρίων
Έλλη Χρυσίδου (εικαστικός)
Σύμβουλοι: Αγγελική Γιαννακίδου (Εθνολογικό Μουσείο Θράκης), Βαλεντίνα Σωκράτους (Εθνολογικό Μουσείο Θράκης), Χρήστος Παπαδόπουλος (Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών), Θεανώ Πασχάλη (ΔΚΕ ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής)
Οπτική επικοινωνία
Γιώργος Παπαλεξάνδρου 
Διεθνές Δίκτυο
Freiraum Platform
Kontrapunkt
Rhodope International Documentary Film Festival

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
E-mail:info@artbox.gr
Σταθερό: 2310889611 (Goethe-Institut Thessaloniki, Άρης Καλόγηρος)


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top