0

Ως ιδιαίτερη τιμή για την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης να είναι τιμώμενη Περιφέρεια στις φετινές διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών Detrop & Oenos, από τις 18 μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, συμμετέχοντας με 30 επιχειρήσεις, χαρακτήρισε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος την φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας ΑΜΘ στην έκθεση.

"Η Detrop είναι μια εμβληματική διοργάνωση στον τομέα της αγροδιατροφής και η συμμετοχή μας κάθε χρόνο σε αυτή δίνει στις επιχειρήσεις μας ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην προσπάθειά τους για αναγνωρισιμότητα, εξωστρέφεια και επέκταση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων" σημείωσε.

"Τα προϊόντα μας είναι κομμάτι της πολιτιστικής και γαστρονομικής μας ταυτότητας. Αυτό που επιδιώκουμε είναι να τα αναδείξουμε ακόμα περισσότερο, να τα καταστήσουμε ακόμα πιο αναγνωρίσιμα και να τα συνδέσουμε με την τουριστική μας ταυτότητα. Να αποτελούν κομμάτι της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη που θα έρθει στον τόπο μας. Παράλληλα οι επιχειρήσεις μας που τα παράγουν να αποτελούν ένα συνεχώς δυναμικό και εξελισσόμενο κομμάτι της περιφερειακής μας οικονομίας" συμπλήρωσε, αναφέροντας πως για αυτούς τους λόγους, η στήριξη του πρωτογενούς τομέα και της αγροδιατροφής είναι ανάμεσα στους βασικούς άξονες της πολιτικής της διοίκησης της Περιφέρειας για την ανάπτυξη και συγκεκριμένα:

  • Η χρηματοδότηση και η κατασκευή βασικών υποδομών για τη γεωργία και την κτηνοτροφία
  • Η εκπόνηση ειδικού προγράμματος με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για τη στήριξη των παραγωγών
  • Η σύσταση της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης
  • Η χρηματοδότηση αγροδιατροφικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Επενδυτικών Σχεδίων Έρευνας και Καινοτομίας του ΕΣΠΑ
  • Η χρηματοδότηση ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές στους τομείς της παραγωγής και μεταποίησης αγροτικών προϊόντων μέσω του LEADER
  • Η διοργάνωση, συμμετοχή και στήριξη συμμετοχής σε εκθέσεις αγροδιατροφικών προϊόντων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Στις φωτογραφίες: από την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος μαζί με τον Πρόεδρο της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσο Τζήκα, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκο Ποζρικίδη, το Γενικό Διευθυντή της ΔΕΘ-HELEXPO Αλέξη Τσαξιρλή, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής ΑΜΘ Βασίλη Δελησταμάτη και τον Τομεάρχη Καινοτομίας και Εξωστρέφειας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Σωτήρη Μπάτο.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top