0

Τη δυνατότητα να «αλλάξει πίστα» δίνουν στην Αλεξανδρούπολη και την Ελλάδα τα μεγάλα ενεργειακά έργα που γίνονται στον Έβρο, όπως το FSRU, όπως επισήμανε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προανήγγειλε περισσότερες επενδύσεις μεγάλων επενδυτικών ομίλων στην περιοχή, κυρίως στον χώρο των logistics.

«Θεωρώ το FSRU ως το “νούμερο ένα” έργο στην Ελλάδα σήμερα, γιατί όταν αλλάζεις πίστα στην ενέργεια, όλοι σε βλέπουν διαφορετικά» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός, μιλώντας διαδικτυακά στο 1st East Macedonia & Thrace Forum, το οποίο διοργανώνεται από το Ολυμπία Φόρουμ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, το Energizing Greece και την Hellas Journal.

«Η Αλεξανδρούπολη μπαίνει σε τελείως νέα τροχιά και θα είναι διαφορετική πόλη στα επόμενα χρόνια» εκτίμησε και πρόσθεσε ότι κατά τη διάρκεια συνάντησης άνω των δύο ωρών, που είχε στο γραφείο του με την ομάδα του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, ‘Αντονι Μπλίνκεν, η Αλεξανδρούπολη ήταν ένα από τα πιο βασικά θέματα που συζητήθηκαν.

Κατά τον κ.Γεωργιάδη, η Αλεξανδρούπολη και γενικά η Θράκη είναι ίσως η περιοχή για την οποία η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά έχουν δείξει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τα τελευταία χρόνια, με στόχο να αποτελέσει στο μέλλον τη θετική έκπληξη για την ελληνική οικονομία.

Σε ερώτημα για την ακριβή ημερομηνία διενέργειας των εθνικών εκλογών και αν αυτή θα είναι η 9η Απριλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης παρέπεμψε στις επίσημες -αρμοδίως- ανακοινώσεις, αλλά επισήμανε ότι σε πρόσφατο δείπνο με επενδυτές, αυτοί εξέφρασαν την πεποίθηση ότι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανεκλεγεί πρωθυπουργός αυτοδύναμα στις προσεχείς εκλογές, τότε η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα δεν θα αργήσει πάνω από τρεις μήνες. Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, ότι θα απελευθερωθούν σημαντικά πρόσθετα επενδυτικά κεφάλαια, τα οποία σήμερα τελούν εν αναμονή, καθώς δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε χώρες χωρίς επενδυτική βαθμίδα.

Οι θέσεις εργασίας και το δημογραφικό στον Έβρο

«Όλοι μιλούν για έκρηξη ανάπτυξης στην Αλεξανδρούπολη, αλλά το θέμα είναι να αξιοποιήσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής» είπε ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δημήτρης Πέτροβιτς, ο οποίος χαρακτήρισε το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης ως ένα πολύ σημαντικό αναπτυξιακό εργαλείο για τον Έβρο, «που κάποτε θεωρείτο η άκρη της Ελλάδας και όχι η αρχή της όπως σήμερα». Πρόσθεσε ότι η περιοχή χρειάζεται περισσότερες επενδύσεις και εμπιστοσύνη για να αναπτυχθεί πραγματικά, καθώς σήμερα αυτό που λείπει είναι οι θέσεις εργασίας, γεγονός που με τη σειρά του επιτείνει το δημογραφικό πρόβλημα. Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά πέρυσι στην περιφέρεια υπήρχε το αρνητικότατο ισοζύγιο των 2200 θανάτων έναντι 890 γεννήσεων. Κατά τον κ.Πέτροβιτς, με έργα όπως το FSRU και οι υποδομές συνδυασμένων μεταφορών, αλλά και με τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που επιτρέπουν στην πόλη να εξελιχθεί σε παράκαμψη των Στενών των Δαρδανελλίων, η Αλεξανδρούπολη αποκτά άλλη διάσταση, γεγονός από το οποίο δεν ωφελείται μόνο η πόλη, καθώς αυτή λειτουργεί σαν ατομηχανή για την ευρύτερη περιοχή.

Περισσότερα στον Οικονομικό Ταχυδρόμο:

https://www.ot.gr/2023/02/23/energeia/georgiadis-i-ellada-allazei-pista-me-to-fsru-tis-aleksandroupolis/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top