0

Σύμβαση έργου για την αντιπλημμυρική προστασία στις παρόχθιες εκτάσεις του ποταμού Κόσυνθου, στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, προϋπολογισμού 7,57 εκ. €, υπέγραψε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με τον πρόεδρο της εταιρείας ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΤΕΕ κ. Κωνσταντίνο Κόκκινο.

Το έργο αφορά στη διευθέτηση του ποταμού Κόσυνθου σε μήκος 3 χλμ., από το ύψος της περιοχής των Βαφέικων μέχρι τη γέφυρα Πολυσίτου.

Η κοίτη του ποταμού θα διαπλατυνθεί ώστε ο πυθμένας της να αποκτήσει εύρος 50 μ. ενώ οι όχθες του θα διαμορφωθούν ώστε να έχουν ύψος 6 και πλάτος 9 μ. και θα επενδυθούν με ειδικά συρματοκιβώτια σαρζανέτ.

Παράλληλα, κατά μήκος της βόρειας όχθης του ποταμού θα κατασκευαστεί ανάχωμα μήκους 3 χλμ.

"Σε συνδυασμό με έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί στην περιοχή, επιτυγχάνουμε πλήρη διευθέτηση του ποταμού Κόσυνθου από τη νέα γέφυρα Πηγαδίων έως τη νέα γέφυρα Πολυσίτου και προστατεύονται από πλημμύρες οι οικισμοί Βαφέικων, Πηγαδίων, Πολυσίτου και Συδινής καθώς επίσης καλλιέργειες και κτηνοτροφικές μονάδες" ανέφερε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top