0

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικός αλλά και δεικτικός για άλλη μία φορά ο πρέσβης επί τιμή Γεώργιος Αϋφαντής, αυτή την φορά στην συνέντευξη που παραχώρησε στον Γιώργο Σαχίνη, παρουσιαστή της εκπομπής "Αντιθέσεις" στο τηλεοπτικό κανάλι "Κρήτη TV".

Αν και η εκπομπή είχε ως αντικείμενο διερεύνησης πτυχές του ζητήματος του δικαιώματος της Ελλάδας για επέκταση των χωρικών υδάτων από τα 6 στα 12 ναυτικά μίλια, βάσει της Συνθήκης για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και με άλλους καλεσμένους όπως οι Λάζαρος Καμπουρίδης (αντιστράτηγος ε.α., ακόλουθος άμυνας στην Ελληνική Πρεσβεία στην Άγκυρα την περίοδο 2013 - 2017, γνωστός από την θητεία του ως Διοικητής της 21ης Ταξιαρχίας στην Κομοτηνή), Θέμης Τζήμας (νομικός και διδάκτορας Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) και Κέρη Μαυρομάτη (νομικός και διδάκτορας του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας της Νομικής Σχολής Αθηνών) έθεσαν πολλά επιχειρήματα για την στάση της σημερινής κυβέρνησης αλλά και παλαιοτέρων απέναντι στο "Κάζους Μπέλι" της τουρκικής εθνοσυνέλευσης του 1995, η συζήτηση έφτασε και στις δηλωμένες διεκδικήσεις του καθεστώτος της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, στην περιοχή της Θράκης.

Εκεί ο πρέσβης τοποθετήθηκε στην διαπίστωση του Γιώργου Σαχίνη πως ο 25ος μεσημβρινός, το σημείο δηλαδή μέχρι το οποίο διεκδικεί "γαλάζιο έδαφος" στο Αιγαίο η Τουρκία φτάνει μέχρι τα όρια της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, λέγοντας πως "όλα τα πολιτικά κόμματα, με εξαίρεση νομίζω το ΚΚΕ είναι μέχρι τον λαιμό χωμένα στην συναλλαγή με την Τουρκία, με τους ανθρώπους του προξενείου..." και συνέχισε "...υπάρχουν βουλευτές οι οποίοι είναι η φωνή του τουρκικού προξενείου... ...τους έχω δει και από την καλή και από την ανάποδη, τους έχω δει και στο υπουργείο Εξωτερικών, σε μία υπηρεσία που ασχολείται με ότι συμβαίνει στην Θράκη, τους έχω δει και όταν ήμουνα διπλωματικός σύμβουλος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως συμπεριφερόντουσαν οι συγκεκριμένοι και πως άλλοι άνθρωποι στη μειονότητα είτε Ρομά, είτε Πομάκοι, ακόμη και Τουρκογενείς εκδήλωναν την αντίθεσή τους στο προξενείο αλλά σαν ορφανοί, δεν τους στήριζε το Ελληνικό Κράτος, τους άφηνε ορφανούς στον παρακρατικό μηχανισμό του προξενείου...".

Στην συνέχεια ο πρέσβης τοποθετήθηκε για την αρμοδιότητα της Ελλάδας και του υπουργείου Εξωτερικών στο θέμα της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης αλλά και για την φύση της τουρκικής κοινωνίας και του τουρκικού κράτους, το οποίο όπως ανέφερε η ελληνική διοίκηση "δεν διαβάζει σωστά", αντιμετωπίζοντας τις δικές της επιθυμίες ως πραγματικότητα.

Η συγκεκριμένη τοποθέτηση του πρέσβη Αϋφαντή στο 02:21:00:

https://www.youtube.com/watch?v=pltELakktws

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top