0

Υπογράφτηκε από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο και τον πρύτανη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Φώτη Μάρη η σύμβαση ενός ειδικού Προγράμματος που εκπονήθηκε από κοινού από την Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο για την στήριξη του Πρωτογενούς Τομέα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πρόκειται για ένα τριετές Πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια με πόρους ύψους 279.000 € και το οποίο θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ στην Ορεστιάδα σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας υπό το συντονισμό του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Βασίλη Δελησταμάτη και του Καθηγητή του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ Σπύρου Κουτρούμπα.

Στόχος του Προγράμματος είναι να φέρει κοντά τους παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα με τους επιστήμονες του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου έτσι ώστε οι παραγωγοί της Περιφέρειας ΑΜΘ:

- να έρθουν σε επαφή με νέες μεθόδους καλλιέργειας και νέα μέσα παραγωγής,

- να επιτύχουν αύξηση της ποσότητας και της ποιότητας της παραγωγής τους,

- ενδεχομένως να στραφούν σε νέες καλλιέργειες και

- να διαθέσουν με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα προϊόντα τους σε νέες αγορές.

Στην υπογραφή της Σύμβασης παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Βασίλης Δελησταμάτης, ο Καθηγητής του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του ΔΠΘ Σπύρος Κουτρούμπας, η πρώην Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης Μαρία Μιχαλοπούλου, ο Ειδικός Σύμβουλος της Περιφέρειας σε θέματα Πρωτογενούς Τομέα Χρήστος Μαχαίρας και οι Προϊστάμενοι της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top