0

Σύσκεψη με το νέο προϊστάμενο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανατολική Μακεδονία, Θράκη» Παναγιώτη Κουδουμάκη πραγματοποίησε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η πορεία υλοποίησης του τρέχοντος ΕΣΠΑ της Περιφέρειας 2014 - 2020, οι άμεσες ενέργειες για την ενεργοποίηση του νέου ΕΣΠΑ 2021 - 2027 καθώς και οργανωτικά ζητήματα της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης.

Ειδικότερα εξετάστηκαν συγκεντρωτικά στοιχεία όλων των Περιφερειών της χώρας.

Μέχρι το τέλος του 2022, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει απορροφήσει πόρους ύψους 379,9 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι 379,9 εκατομμύρια ευρώ έχουν ήδη επενδυθεί στην περιοχή μας προς όφελος των πολιτών και των επιχειρήσεων της περιοχής.

Το ποσό αυτό είναι το 3ο μεγαλύτερο ποσό απορρόφησης μεταξύ των 13 Περιφερειών της χώρας μας σε απόλυτα νούμερα, παρά το γεγονός ότι σε επίπεδο ποσοστού απορρόφησης η Περιφέρεια ΑΜΘ κατατάσσεται στην 8η θέση, με 82,96%, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του Προγράμματος.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το Πρόγραμμα κάθε Περιφέρειας έχει σημαντικά διαφορετικό προϋπολογισμό. 

Και καθώς το έτος 2022 επετεύχθη η μεγαλύτερη αύξηση σε ποσοστό απορρόφησης από όλες τις Περιφέρειες, από 55,21% σε 82,96%, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Χρήστος Μέτιος εξέφρασε στον κ. Κουδουμάκη την ικανοποίησή του για την πορεία υλοποίησης του Προγράμματος. 

Το ίδιο μεθοδικά και συστηματικά, όπως δήλωσε ο Χρήστος Μέτιος, θα συνεχίσει η Περιφέρεια ΑΜΘ και στο μέλλον.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top