0

Συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Παπακοσμά, ερευνητή της ιστορίας και πρώην Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού στην πρώτη αιρετή Διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, είχε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος.

Ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς παρέδωσε στον Χρήστο Μέτιο ένα εγχειρίδιο με το διοικητικό ιστορικό αποτύπωμα της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης τον τελευταίο αιώνα, με όλη την εξέλιξη των θεσμών της Διοίκησης και τα πρόσωπα που τους υπηρέτησαν. Ο οδηγός αυτός θεωρείται πολύτιμος για τους μελετητές της ιστορίας αλλά και για κάθε πολίτη. Για αυτόν το λόγο, ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος έδωσε εντολή να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας ώστε να είναι διαθέσιμος σε όλους, ιδιαίτερα στους νέους, όπως τόνισε.

Ο Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, όπως ανέφερε και ο Χρήστος Μέτιος, έχει υπηρετήσει διαχρονικά σε όλους τους θεσμούς της Αυτοδιοίκησης και η εμπειρία του είναι σημαντική ενώ με την ευκαιρία της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Περιφέρειας όπως ζητήματα ανάδειξης και αξιοποίησης των πλεονεκτημάτων της περιοχής στους τομείς του τουρισμού και του πολιτισμού και το πώς μπορούν να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την οικονομική ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Παπακοσμά να συμβάλει με την εμπειρία του στην κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων προς την κατεύθυνση αυτή, κάτι το οποίο ο κος Παπακοσμάς αποδέχτηκε ενώ οι δύο άνδρες συμφώνησαν πως η σύνθεση δυνάμεων και η συνεργασία όλου του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής είναι απαραίτητες για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top