0

2,5 εκατομμύρια ευρώ ως πρόσθετη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ενέκρινε η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού από το Νοσοκομείο Δράμας.

Οι χρηματοδότηση αφορά σε ιατρικά μηχανήματα και εξοπλισμό σύγχρονης τεχνολογίας που θα καλύψουν ένα μεγάλο εύρος αναγκών του Νοσοκομείου, όπως αξονικός και μαγνητικός τομογράφος, ακτινολογικό μηχάνημα, μηχάνημα αιμοκάθαρσης, υπερηχοτομογράφοι, συστήματα ενδοσκόπησης, ηλεκτρικά κρεβάτια κ.ά.

Μέχρι σήμερα από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης και για την ενίσχυση του Νοσοκομείου Δράμας έχουν διατεθεί ποσά ύψους 16,7 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα:

- 11,3 εκ. € για ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και για υγειονομική αναβάθμιση υποδομών

- 1,4 εκ. € για προσωπικό

- 4 εκ. € για ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Νοσοκομείου

Με αφορμή την νέα αυτή χρηματοδότηση, ο περιφεριάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος είχε συνάντηση στο Νοσοκομείο της Δράμας με τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου Θεσσαλονικιά Καρατζόγλου, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, του Αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Πολιτικών Αριστείδη Μωυσιάδη και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Παπαθεοδώρου.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top