0


Υπερψηφίστηκε η πρόταση της δημοτικής αρχής για τον Προϋπολογισμό 2023 του Δήμου Ξάνθης, σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου χθες το απόγευμα.

Περιλαμβάνονται δράσεις και πολιτικές, συνολικού ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, που υποστηρίζουν την τοπική οικονομία και δημιουργούν τις προοπτικές για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια της περιοχής μας σε τομείς, όπως:
  • η καθημερινότητα
  • η παιδεία
  • ο αθλητισμός
  • ο πολιτισμός
  • ο τουρισμός
  • το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής
«Πραγματικό και σταθερό» χαρακτήρισε τον Προϋπολογισμό ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης, ο οποίος, όπως τόνισε, σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες του Δήμου και των πολιτών του, με σκοπό την ισόρροπη ανάπτυξη στην πόλη και τους οικισμούς.«Αποτυπώνει τον αναπτυξιακό προγραμματισμό της δημοτικής μας αρχής, ο οποίος τόσο με την πανδημία όσο και με την ενεργειακή κρίση διαμορφώνεται, θέτοντας ιεραρχημένα τις προτεραιότητες, με κριτήριο τις ρεαλιστικές ανάγκες
και το πραγματικό όφελος απέναντι στην τοπική κοινωνία, με στόχο την αναπτυξιακή προοπτική και την κοινωνική μέριμνα» τόνισε ο Δήμαρχος.

Επισήμανε το αυτονόητο καθήκον του Δήμου για τη στήριξη, ιδιαίτερα των ευάλωτων νοικοκυριών, αλλά και για τον σχεδιασμό διαρθρωτικών κινήσεων από πλευράς δημοτικής αρχής ώστε όλοι οι συνδημότες να μην επιβαρύνονται περαιτέρω, σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Τέλος ευχαρίστησε για το αποτέλεσμα όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής, τα στελέχη και τους εργαζόμενους των υπηρεσιών τα οποία, όπως είπε, «δίνουν πάντα τον καλύτερό τους εαυτό».

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης στην εισήγησή του έκανε λόγο για έναν ρεαλιστικό και αναπτυξιακό προϋπολογισμό, υπογραμμίζοντας ότι η πρόταση της δημοτικής αρχής διαμορφώνει τις συνθήκες για την υλοποίηση του Τεχνικού Προγράμματος το οποίο αποτελεί ουσιαστικά και την «οπτικοποίηση» του οράματος της διοίκησης Τσέπελη. «Με έργα και μελέτες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής του πολίτη. Με παρεμβάσεις που εγγυόνται την ασφάλεια, την προοπτική, τις ίσες ευκαιρίες για όλους τους πολίτες», σημείωσε.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top