0

Με σταθερά βήματα βαδίζει η κατασκευή της μεγάλης μονάδας ηλεκτροπαραγωγής συνδυασμένου κύκλου στην Κομοτηνή. Το έργο προωθεί η Θερμοηλεκτρική Κομοτηνής, εταιρεία που έχουν συστήσει από κοινού δύο εκ των κορυφαίων παραγόντων της ενέργειας, όπως η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η Motor Oil.

Πρόκειται για έναν υπερσύγχρονο Αεριοστροβιλικό Σταθμό Συνδυασμένου Κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο, εγκατεστημένης ισχύος 877 MW. Η μονάδα θα εγκατασταθεί στη Βιομηχανική Περιοχής της Κομοτηνής.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως το εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα είναι έτοιμο στις αρχές του 2024.

Η υλοποίηση του νέου υπερσύγχρονου σταθμού είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς έρχεται να καλύψει τις ανάγκες για ηλεκτρική ενέργεια στη χώρα. Παράλληλα θα αποτελέσει παράγοντα ασφαλείας για το σύστημα, σε μια περίοδο που η σταθερότητα είναι ζητούμενο. Η κατασκευή της μονάδας έργο πνοής για την ανάπτυξη της περιοχής, αλλά και για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας.

Σταθερή πορεία των εργασιών

Με ένα εντυπωσιακό βίντεο που δημοσίευσε πριν από λίγες ημέρες, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, δείχνει στο κοινό πως εξελίσσονται τα έργα στη μονάδα και πως τοποθετήθηκε το κομμάτι που αποτελεί την “καρδιά” του έργου. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι ο αεριοστρόβιλος που μπήκε στη θέση του ούτως ώστε βήμα-βήμα να φτάσουμε στην ολοκλήρωση του έργου.

Οι εικόνες από το χώρο που εξελίσσονται οι εργασίες είναι ομολογουμένως εντυπωσιακές.

Στη δημοσίευση της η ΤΕΡΝΑ αναφέρει:

“Ο αεριοστρόβιλος της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στην Κομοτηνή μπήκε στη θέση του! Η παραλαβή, εκφόρτωση, μεταφορά σε μήκος περίπου 60 χιλιομέτρων και η τοποθέτηση του ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία, με την αγαστή συνεργασία και υποστήριξη από τους τοπικούς φορείς και υπηρεσίες των νομών Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ικανότητα μας να υλοποιούμε σύνθετα έργα, υψηλών απαιτήσεων. Στο πλαίσιο της μεταφοράς του, η ΤΕΡΝΑ πραγματοποίησε καθαρισμούς τεχνικών έργων και οδών, βελτιώσεις οδοποιίας και ιρλανδικών διαβάσεων, καθώς και προσωρινές υποστυλώσεις γεφυρών και τεχνικών έργων, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της διαδρομής θα παραμείνουν στη διάθεση των τοπικών κοινωνιών. Ο αεριοστρόβιλος 9000HL της SIEMENS ENERGY αποτελεί την αιχμή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Υπενθυμίζεται ότι η νέα μονάδα αναπτύσσεται από κοινού από τους Ομίλους ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ”.

Τα οφέλη του έργου δεν περιορίζονται μόνο σε ενεργειακό επίπεδο καθώς θα προσφέρουν και θέσεις εργασίας. Σύμφωνα με το σχέδιο, κατά τη διάρκεια κατασκευής του σταθμού θα δημιουργηθούν 500 νέες θέσεις εργασίας, ενώ 100 θέσεις θα ανοίξουν την περίοδο που η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία.

Περισσότερα στο ρεπορτάζ του Βαγγέλη Θάνου από:

https://ypodomes.com/prochoraei-stathera-i-ypersygchroni-monada-ton-877-mw-stin-komotini/

Δείτε επίσης:

[VIDEO] Ο αεριοστρόβιλος της νέας υπερσύγχρονης μονάδας στην Κομοτηνή μπήκε στη θέση του

https://ypodomes.com/video-o-aeriostrovilos-tis-neas-ypersygchronis-monadas-stin-komotini-mpike-sti-thesi-toy/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top