0

Εργα επιδιόρθωσης και αποκατάστασης του οδικού δικτύου στην περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος.

Πρόκειται για έργα που μεταξύ άλλων προβλέπουν εργασίες συντήρησης, αποκατάστασης και βελτίωσης της βατότητας κυρίως σε 5 τμήματα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου της ΠΕ Ροδόπης τα οποία έχουν υποστεί φθορές και παρουσιάζουν προβλήματα για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων:

- Τμήμα 1: Παλαιά Εθνική Οδός από διασταύρωση Μονής Φανερωμένης – Παλλάδιο – Ν. Καλλίστη – Γλυκονέρι (ασφαλτοστρώσεις, καθαρισμοί τάφρων και τεχνικών)

- Τμήμα 2: Νέα Σάντα – Όρια Ν. Έβρου στο ύψωμα Άρης (τοποθέτηση στηθαίων, καθαρισμός πρανών, αποκατάσταση τμημάτων του οδοστρώματος)

- Τμήμα 3: Μουσουλμανικό Νεκροταφείο Κομοτηνής – αποθήκη Λιούρτα – ανάχωμα (ασφαλτόστρωση)

- Τμήμα 4: Έξοδος Πάσσου προς Βραγιά (αποκατάσταση τμήματος του οδοστρώματος)

- Τμήμα 5: Είσοδος Αρίσβης από Κομοτηνή (αποκατάσταση του οδοστρώματος)

Το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου όπου θα πραγματοποιηθούν εργασίες είναι 7,5 χιλιόμετρα περίπου.

Ανάδοχος εταιρεία του έργου είναι ο εργολάβος Δημήτρης Παπαδήμος ενώ στην υπογραφή της σύμβασης στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκτός των στελεχών της αρμόδιας κατασκευαστικής εταιρείας παρόντες ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Μουλταζά Ταρκάν Μουλταζά, οι εντεταλμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αθλητισμού Αχμέτ Ιμπράμ και Ανάπτυξης Ορεινών Περιοχών Τζιχάν Ιμάμογλου και στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας και της ΠΕ Ροδόπης.

Πρόκειται για την συνέχιση μίας σειράς χρηματοδότησης κατασκευαστικών έργων σε όλα τα μήκη και πλάτη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης από την διοίκηση Μέτιου με σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top