0

Στα πλαίσια της συνεργασίας μεταξύ του Δήμου και του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, του Σουηδικού Ινστιτούτου Αθηνών και των τμημάτων τζαζ του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Fridhems Folk High School της Σουηδίας, θα πραγματοποιηθεί η 3η Ελληνο-Σουηδική συνάντηση τζαζ μεταξύ φοιτητών και καθηγητών της τζαζ από Σουηδία και Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα από τις 2 έως τις 4 Δεκεμβρίου 2022, θα φιλοξενηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας και στο Σουηδικό Σπίτι δύο ομάδες αποτελούμενες η κάθε μια από έξι φοιτητές, από κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα. Για τρεις ημέρες οι φοιτητές θα εργαστούν εντατικά με στόχο την αλληλεπίδραση και τη γνωστική ανταλλαγή ιδεών και μουσικών εκφράσεων. Σκοπός της συνάντησης είναι ακόμα η δημιουργία ενός δικτύου προσωπικών επαφών, για την ενδυνάμωση και τη δημιουργία νέων σχέσεων μεταξύ των φοιτητών αλλά και των καθηγητών των δύο χωρών, που ευελπιστούμε να αποτελέσουν τα θεμέλια μελλοντικών συνεργασιών.

Η δράση θα υλοποιηθεί υπό την καθοδήγηση των καθηγητών, του Anders Vestergård, υποδιευθυντή στο Fridhems Folk High School, του Δήμου Δημητριάδη, Κοσμήτορα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο οποίος διευθύνει το μοναδικό στην Ελλάδα πανεπιστημιακό πρόγραμμα σπουδών τζαζ, του Ελληνοσουηδού καθηγητή στο Fridhems Folk High School, κιθαρίστα και μουσικοσυνθέτη Andrea Hourdakis, αλλά και του ειδικά προσκεκλημένου, διεθνώς διακεκριμένου Έλληνα κοντραμπασίστα, συνθέτη και παραγωγού, Πέτρου Κλαμπάνη.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόβες, master classes, και μια τελική συναυλία φοιτητών και καθηγητών.

Το μέρος του προγράμματος που θα είναι ανοιχτό για το κοινό, είναι το ακόλουθο:

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 2022, στις 15:30 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου»

Master Class (στα αγγλικά) με τίτλο Exploring your Musical Potential με τον Πέτρο Κλαμπάνη, κοντραμπάσο, συνθέτη και παραγωγό.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου, 2022, στις 20:00 στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Αίθουσα «Γιάννη Α. Παπαϊωάννου» Συναυλία φοιτητών και καθηγητών.

Οι φοιτητές από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Fridhems Folk High School θα μας παρουσιάσουν το έργο τους σε μικτά σύνολα και θα ακολουθήσει μια ειδική συναυλία από τους καθηγητές με δικές τους συνθέσεις.

Θα συμμετέχουν:

  • Δήμος Δημητριάδης σαξόφωνο, Κοσμήτορας Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών Ιονίου Πανεπιστημίου.
  • Anders Vestergård ντραμς, Υποδιευθυντής Fridhems Folk High School.
  • Andreas Hourdakis κιθάρα, καθηγητής Fridhems Folk High School.
  • Πέτρος Κλαμπάνης κοντραμπάσο, συνθέτης και παραγωγός.

Συνεργαζόμενοι φορείς:

  • Δήμος Καβάλας
  • Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, Καλλιτεχνικός Διευθυντής Φώτης Κουτσοθόδωρος.
  • Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Διευθύντρια Jenny Wallensten & Υπεύθυνη Πολιτιστικών εκδηλώσεων Ελένη Άνδροβικ
  • Ιόνιο Πανεπιστήμιο
  • Fridhems Folk High School

Το masterclass και η συναυλία είναι ανοιχτά στο κοινό με ελεύθερη είσοδο.



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top