0

Σάλος έχει προκληθεί στην Τουρκία από τις αποκαλύψεις του αρθρογράφου της εφημερίδας Μilliyet, Οζάι Σεντίρ (Ozay Sendir) ο οποίο υποστήριξε ότι στρατιωτικοί προσκείμενοι στον αυτοεξόριστο στις ΗΠΑ Ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, αποκάλυψαν και παρέδωσαν στην Αθήνα απόρρητο σχέδιο τουρκικής επίθεσης κατά της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει, το «σχέδιο» προβλέπει επίθεση «αστραπή» της Τουρκίας στην ηπειρωτική χώρα με στόχο την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, προκειμένου να αιφνιδιάσει την Ελλάδα που λογικά θα περίμενε κάποια κίνηση στα νησιά.

Στη συνέχεια ο Σεντίρ αναφέρεται σε υποτιθέμενα αμερικανικά σενάρια, με αναφορές σε εμπλοκή της CIA, που στόχο έχουν να ρίξουν τον Ερντογάν από την εξουσία, μέσω μιας πολεμικής σύγκρουσης Τουρκίας – Ελλάδας.

Όπως επισημαίνει, όταν οι επίσημοι εκπρόσωποι των ΗΠΑ παίρνουν το μικρόφωνο λένε συνέχεια ότι η ένταση μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας πρέπει να μειωθεί, αλλά «η CIA κάνει ό,τι μπορεί για να προκαλέσει τουρκοελληνική ένταση και πόλεμο

Αντί όμως να θυμώνουμε, πρέπει να δούμε το σχέδιό της βήμα προς βήμα και να το επεξεργαστούμε.

Φυσικά, πίσω από όλα όσα γίνονται κρύβεται… το δίκτυο FETO του θανάσιμου εχθρού του Erdogan, Fethullah Gulen», ο οποίος παρέδωσε απόρρητα στρατιωτικά έγγραφα στις ελληνικές και αμερικανικές αρχές.

Σύμφωνα με αυτά, σε περίπτωση πολέμου, η Τουρκία με επίθεση κεραυνό θα έφτανε στη Θεσσαλονίκη και μετά στην Αθήνα για να αιφνιδιάσει την Ελλάδα, που θα περιμένει μάχη στα νησιά.

Το FETO παρέδωσε και άλλα απόρρητα έγγραφα, τα οποία αποκαλύπτουν πού βρίσκονται τα οπλοστάσια της τουρκικής στρατιάς του Αιγαίου και αποθηκών απ’ όπου η γείτονα θα ξεκινούσε πιθανή εχθρική ενέργεια προς την χώρα μας.

«Κανονικά η Ελλάδα δεν θα ανακοίνωνε ποτέ ότι υφάρπαξε το σχέδιο και θα έκανε τις ανάλογες προετοιμασίες, έτσι δεν είναι;

Έγινε όμως το αντίθετο.

Το Σχέδιο δημοσιεύτηκε γραμμή προς γραμμή σε ελληνικές εφημερίδες και στην τηλεόραση, και ο φόβος εισβολής της Τουρκίας εισήλθε στην ψυχή του ελληνικού λαού.

Η Αλεξανδρούπολη, που είχε σημαντική θέση στο Κυρίαρχο Σχέδιο Επιχειρήσεων, στρατικοποιήθηκε από τις ΗΠΑ, μετά την παράδοση αυτού του σχεδίου στην Αθήνα.

Όπως φαίνεται λοιπόν, το FETO συνεχίζει να εργάζεται για την καταστροφή των τουρκοελληνικών σχέσεων» γράφει ο Sedir.

Αναφερόμενος στην Άσκηση Efes τον Μάιο, ένας ακαδημαϊκός του FETO που κατέφυγε στον Καναδά έγραψε:

«Η Τουρκία θα καταλάβει τα νησιά αυτό το καλοκαίρι, κάνει πρόβα».

Αυτό το άρθρο έγινε πρωτοσέλιδο και στην Ελλάδα.

Πτώση Ερντογάν με εμπλοκή της CIA

Ο αρθρογράφος επικαλείται πρόσφατο άρθρο στο Natiοnal Interest του σημαντικού Αμερικανού αναλυτή Μαικλ Ρούμπιν ( τον οποίο περιγράφει ως «CIA boy») σύμφωνα με το οποίο η Τουρκία θα καταλάμβανε αρχικά συγκεκριμένες νησίδες και βραχονησίδες στο Αιγαίο, προκαλώντας στη συνέχεια αντίδραση της Ελλάδας που θα τα ανακαταλάμβανε στρατιωτικά, κάτι που θα οδηγούσε στην πτώση του Ερντογάν.

«Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Michael Rubin, που είναι άνθρωπος ειδικών αποστολών, αποτελεί τη φωνή του Πενταγώνου και είναι πατέρας όλων των εχθρικών προς την Τουρκία ιδεών, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης των πτήσεων της Turkish Airlines προς την Ευρώπη, θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας ελληνοτουρκικός πόλεμος.

Ο τίτλος του άρθρου του ήταν “Έτσι θα μπορούσε η Τουρκία να επιτεθεί στην Ελλάδα το 2023”.

Σύμφωνα με το σενάριο που περιγράφεται στο άρθρο, η Άγκυρα θα ακολουθήσει παρόμοια στρατηγική με αυτή την οποία θα ακολουθήσει το Πεκίνο για τη δημιουργία οικονομικών αποκλειστικών περιοχών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Θα αρπάξει δηλαδή μικρά νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο και θα αποκτήσει εκεί οικονομική αποκλειστική ζώνη.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ελλάδα θα επενέβαινε στρατιωτικά για να πάρει πίσω τα νησιά, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αναβολή των εκλογών στην Τουρκία.

Ο Rubin έγραψε επίσης ότι η Ουάσιγκτον και οι Βρυξέλλες θα πρέπει να ενεργήσουν προληπτικά σε μια τέτοια κατάσταση και ότι δεν πρέπει να παρασυρθούν σε διαπραγματεύσεις.

Οποιαδήποτε τουρκική κίνηση στα ελληνικά νησιά θα πυροδοτήσει μια στρατιωτική απάντηση κατά των τουρκικών δυνάμεων σε αυτά τα νησιά που θα ταπείνωνε τον Ερντογάν και θα επιτάχυναν την πτώση του, με εκλογές ή όχι. Ο Ερντογάν μπορεί να θέλει να τον αγκαλιάσουν ως σουλτάνο και να τον θυμούνται ως πιο σημαντικό από τον Ατατούρκ, αλλά πρέπει να καταλάβει σήμερα ότι αν ακολουθήσει αυτή την πορεία δράσης, η τύχη του θα είναι ανάλογη του Αργεντίνου δικτάτορα Λεοπόλντο Γκαλτιέρι που ανετράπη και φυλακίστηκε μετά την αποτυχία να καταλάβει τα νησιά Φώκλαντ» σημειώνει ο Τούρκος αρθρογράφος.

Συμπέρασμα

«Η CIA, διοχετεύοντας τον φόβο της Τουρκίας στην Ελλάδα, εισβάλλει στη χώρα de facto, ενώ, από την άλλη, λέει στην Τουρκία, “Θα υπάρξει τίμημα”.

Η Τουρκία είναι μια χώρα με πολύ μεγάλη κρατική εμπειρία για να μην πάρει στα σοβαρά αυτό το «Παιδί της CIA» καταλήγει ο Sedir.

https://warnews247.gr/salos-stin-tourkia-ptosi-erntogan-me-ebloki-cia-kai-itta-se-polemo-me-ellada-i-athina-emathe-to-aporrito-schedio-tourkikis-epithesis/

Ήττα Τουρκίας σε σύρραξη με Ελλάδα η μόνη λύση για ΝΑΤΟ: Ο Ερντογάν αποδέχτηκε την πρόταση Πούτιν – Προς ανάφλεξη σε Βαλκάνια, Αιγαίο και Αν.Τουρκία

O πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν αποδέχτηκε την πρόταση του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν για δημιουργία ενεργειακού κόμβου στην Ανατολική Θράκη. Η απόφαση μετατροπής της Τουρκίας στον μεγαλύτερο ενεργειακό κόμβο της περιοχής είχε συμφωνηθεί παρασκηνιακά μεταξύ Πούτιν-Ερντογάν.

Η ΕΕ, η Γαλλία και άλλες χώρες μπορεί να απέρριψαν αμέσως την ρωσοτουρκική πρόταση αλλά αυτό έχει λίγη σημασία.

Η Τουρκία έχει κόψει κάθε επαφή με τη Δύση και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των χωρών που ανήκουν ή που θα ενταχτούν στους BRICS καθώς και τον άξονα του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης SCO.  

Η ρωσοτουρκική πρόταση περί κόμβου αερίου στην Θράκη δεν είναι τόσο αθώα ούτε τόσο απλή. Ρωσία και Τουρκία θέλουν να θέσουν υπό τον έλεγχο τους και να τροφοδοτούν ενεργειακά τις χώρες των Βαλκανίων. Βουλγαρία, Σερβία, Σερβική Δημοκρατία της Β-Ε, Μαυροβούνιο, Σκόπια, φτάνοντας μέχρι Ουγγαρία-Αυστρία και, ξανά, Γερμανία.

Για να επιτευχθεί αυτό υπάρχουν τρεις τρόποι:

  • Είτε συμφωνεί η Βουλγαρία μέσω της οποίας θα συνεχίσει να διέρχεται ο αγωγός. Κατά συνέπεια η απόφαση θα εγκριθεί από ΕΕ και άρα ΝΑΤΟ, κάτι απίθανο.
  • Είτε η Ρωσία και Τουρκία θα εκβιάσουν την ΕΕ με λουκέτο στους αγωγούς μέσω Αζερμπαϊτζάν, TANAP, TAP
  • Γ’ Βαλκανικός Πόλεμος και επανακαθορισμός των ζωνών επιρροής μαζί με νέα ανάφλεξη στον Καύκασο.
  • Παράλληλα θα πρέπει να θαφτεί με κάθε τρόπο ο East-Med καθώς θα είναι ανταγωνιστικός του TurkStream

Προς το παρόν, τον ρωσοτουρκικό άξονα συμφέρει ένα λουκέτο στον TurkStream εν μέσω χειμώνα ώστε το θέμα να επανεξεταστεί αργότερα υπό το βάρος της ενεργειακής πίεσης σε πολλές χώρες.

Όμως το μεγάλο πρόβλημα πλέον για την Δύση είναι η Τουρκία και όχι ο Ερντογάν. Ο Τούρκος πρόεδρος έχει “στρίψει τελείως το καράβι” προς την Ευρασία και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε με αλλαγή προέδρου. Συνεπώς απομένουν δύο επιλογές για την Δύση:

  • Ήττα της Τουρκίας σε ελληνοτουρκική σύρραξη και έναρξη διαδικασίας αποδόμησης του τωρινού κράτους.
  • Ανάφλεξη του κουρδικού Ζητήματος στην Αν. Τουρκία. Τα προεόρτια έχουν ήδη ξεκινήσει από το Ιράν και συνεχίζονται στο Βόρειο Ιράκ.

Εκτίμηση μας είναι ότι αυτά δύο θα ξεκινήσουν ταυτόχρονα.

https://warnews247.gr/pros-anaflexi-se-valkania-aigaio-kai-an-tourkia-o-erntogan-apodechtike-tin-protasi-poutin-itta-tourkias-se-ellinotourkiki-syrraxi-i-moni-lysi-gia-nato/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top