0

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τους Έλληνες εφοπλιστές ότι παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου.

«Βλέπουμε ελληνικές εταιρείες να παρέχουν σχεδόν τον μεγαλύτερο στόλο δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά ρωσικού πετρελαίου», είπε ο Ζελένσκι.

«Είμαι σίγουρος ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται στα συμφέροντα της Ευρώπης, της Ελλάδας ή της Ουκρανίας. Αυτό είναι μόνο ένα παράδειγμα της ανάγκης για ακόμη μεγαλύτερη ενότητα, ώστε η Ρωσία να αναγκαστεί να αναζητήσει ειρηνικές λύσεις».

Παρά την πώληση πετρελαίου σε μειωμένες τιμές, η Ρωσία επωφελήθηκε από την αυξημένη τιμή του πετρελαίου, ενώ οι Έλληνες πλοιοκτήτες επωφελήθηκαν από την μεταφορά του στην Ασία.

«Αυτό που μεταφέρει ο ελληνόκτητος στόλος είναι πετρέλαιο από συμβόλαια που έχουν ήδη υπογράφει και είναι πλήρως εγκεκριμένο από την ΕΕ», δήλωσε Ευάγγελος Μαρινάκης.

«Είναι κάτι που οι χώρες μας χρειάζονται απεγνωσμένα. Δεν είναι σαν να παραβιάζουμε κανένα νόμο ή οποιοδήποτε εμπάργκο – είναι κάτι που χρειάζεται να γίνει και δόξα τω Θεώ είμαστε εδώ για να παρέχουμε σταθερότητα».

https://e-nautilia.gr/pura-zelenski-kata-ellinon-efopliston-i-apantisi-marinaki/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top