0

Το τελευταίο καιρό όλο και περισσότεροι έρχονται στο δίλημμα, αν θα πρέπει να αλλάξουν πάροχο ρεύματος προκειμένου να αποκτήσουν ένα συμβόλαιο με  καλύτερους οικονομικούς όρους.

Όλοι οι πάροχοι ρεύματος έχουν κάτι διαφορετικό να προσφέρουν. Τι είναι όμως αυτό που θα εξυπηρετήσει αποκλειστικά τις δικές μας ανάγκες και δεν θα εκτροχιάσει τον οικιακό προϋπολογισμό. Η αναζήτηση ενός παρόχου μπορεί για κάποιους να αποτελεί λύση στο πρόβλημα αλλά δεν είναι μία εύκολη υπόθεση όπως πολλοί πιστεύουν.

Είναι πολλά εκείνα τα σημεία, είτε υπέρ είτε κατά, που θα πρέπει να προσέξουμε πριν αποφασίσουμε να υπογράψουμε οποιοδήποτε συμβόλαιο. Όσο καλύτερη έρευνα κάνει κάποιος και προεργασία,είναι σίγουρο ότι θα καταλήξει σε ένα οικονομικό συμβόλαιο και θα δει μεγάλη διαφορά στην τσέπη του. Οι τιμές όμως που πολλές φορές δίνουν οι εταιρείες, στα διάφορα πακέτα ηλεκτροδότησης και φυσικού αερίου, δεν παραμένουν ίδιες,  αλλά μεταβάλλονται συνεχώς μήνα με το μήνα. Αυτό έχει να κάνει κυρίως, με τις παγκόσμιες εξελίξεις που επηρεάζουν τις τιμές των καυσίμων και εν συνεχεία τις τιμές της κιλοβατώρας, που χρεωνόμαστε κάθε μήνα στο νοικοκυριό μας, είτε στην επιχείρηση μας.

Αν έχετε αποφασίσει για την αλλαγή ρεύματος και δεν έχετε βρει ακόμα τον πάροχο, καλό θα είναι να διαβάσετε τις παρακάτω συμβουλές που θα σας δώσουμε.

Καταρχήν, θα πρέπει να γνωρίζετε το σύνολο του ρεύματος που καταναλώνετε όλο το χρόνο είτε στο σπίτι είτε στο χώρο εργασίας.  Με αυτό τον τρόπο θα μπορείτε να πάρετε μία καλή προσφορά που θα συμφωνεί με τις δικές σας καθημερινές ανάγκες, σε κατανάλωση ρεύματος και φυσικού αερίου. Όπως επίσης αν έχετε και κάποια επιχείρηση πού θέλετε να ρευματοδότησετε, θα μπορέσετε να πάρετε μία συνολική προσφορά για όλα τα οποία θέλετε να εντάξετε σε ένα ενιαίο τιμολόγιο. Με αυτό τον τρόπο θα έχετε καλύτερη διαχείριση και τον έλεγχο των πραγμάτων.

Πέρα από τις προσφορές που θα ζητήσετε, καλό θα είναι να ελέγξετε και στο διαδίκτυο όλα τα οικονομικά πακέτα που δίνονται για οικιακή χρήση είτε για επιχειρήσεις, για να δείτε προκειμένου αν συμφωνούν με αυτά που σας έχουν στείλει. Μαζέψτε απορίες και ρωτήστε την εξυπηρέτηση πελατών για να λύσετε ότι  απορίες υπάρχουν πριν υπογράψετε κάτι.

Ρωτήστε για τα σημεία εκείνα που σας ενδιαφέρουν για να έχετε άμεσο οικονομικό όφελος.

  • Υπάρχουν εκπτώσεις στην κιλοβατώρα υπό κάποιες συνθήκες;
  • Αν υπάρχει συνέπεια στις πληρωμές, θα έχετε κάποια έκπτωση;
  • Αν δικαιούστε κοινωνικό τιμολόγιο, θα επωφεληθείτε και εσείς απο τις εκπτώσεις ή θα εξαιρεθείτε από αυτές;
  • Υπάρχουν κάποιες ρήτρες αν θέλετε να διακόψετε το συμβόλαιό σας, πριν περάσει κάποιο χρονικό όριο;
  • Θα σας επιβληθεί κάποιος τόκος υπερημερίας, εφόσον υπάρξουν ληξιπρόθεσμες οφειλές;
  • Υπάρχει κάποια ευνοϊκή ρύθμιση για άτομα με ειδικές ανάγκες;
  • Υπάρχει κάποια έκπτωση σε μονογονεϊκές οικογένειες;
  • Υπάρχει κάποια έξτρα επιβάρυνση, αν θελήσετε να μεταφέρετε το λογαριασμό σε άλλη διεύθυνση ή να αλλάξετε το όνομα στο συμβόλαιο;
  • Υπάρχει κάποιο πάγιο στον λογαριασμό που θα επιβαρυνθείτε;

Όλα αυτά και ότι άλλο μπορεί να σκεφτείτε, θα πρέπει να απαντηθούν πριν προχωρήσετε στην αλλαγή ρεύματος σε άλλο πάροχο.

Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι ότι κανείς δεν μπορεί να σας εγγυηθεί ότι θα έχετε για πάντα ένα οικονομικό συμβόλαιο. Τον επόμενο μήνα, τα πράγματα μπορεί να έχουν αλλάξει, είτε προς το καλύτερο είτε προς το χειρότερο. Για αυτό, θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και να παρακολουθείτε τις ανακοινώσεις και τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, για να έχετε μία καλύτερη εικόνα και να μπορέσετε να κάνετε μία καλύτερη πρόβλεψη, για τις επόμενες χρεώσεις που θα έρθουν.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top