0

Την τελική φάση της κοινής Άσκηση Ελλάδας-ΗΠΑ «Ολυμπιακή Συνεργασία – 2022», στο Πεδίο Ασκήσεων του Πετροχωρίου Ξάνθης, παρουσία του Διοικητή της 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη, του Διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγου Ιωάννη Τσόπλιου και του Διοικητή των Αμερικανικών Δυνάμεων Ricardo Turner, παρακολούθησε ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελη.

Στην Άσκηση, η οποία ξεκίνησε στις 8 του μήνα και ολοκληρώθηκε σήμερα, 21 Οκτωβρίου, συμμετείχαν τμήματα της 71 Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας «Πόντος», της XXV Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας «2ο Σύνταγμα Ιππικού – Έφεσος», της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού «Κιλκίς Λαχανά» και τμημάτων της 101st Airborne Division των ΗΠΑ.

Επίσης, συμμετείχαν με καθεστώς Παρατηρητή, η Κύπρος και η Αίγυπτος.

Η διμερής, σύνθετη άσκηση συνεργασίας των ελληνικών και αμερικανικών Δυνάμεων με τεθωρακισμένα, αεροπλάνα και ελικόπτερα, διεξήχθη με χρήση πραγματικών πυρών και συστημάτων εξομοίωσης τακτικής εμπλοκής και εξέτασε αντικείμενα επιθετικών και αμυντικών επιχειρήσεων.

«Είμαι πολύ περήφανος που παρακολούθησα την κοινή άσκηση Ελλήνων και Αμερικανών στο Πετροχώρι. Συγχαίρω τις δύο πλευρές για την άψογη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί. Ο Ελληνικός Στρατός αποδεικνύει την άριστη ετοιμότητα του έμψυχου δυναμικού αλλά και τον εκσυγχρονισμό των Μέσων του, διασφαλίζοντας με τον πιο κατηγορηματικό τόπο, την υπεράσπιση αυτού του ευλογημένου τόπου, από οποιαδήποτε επιβουλή, την οποία, βεβαίως και όλοι απευχόμαστε», τόνισε ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top