0


Σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη στις 2 το μεσημέρι, μπροστά στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής θα προχωρήσει η Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ροδόπης, διαμαρτυρόμενη για μία σειρά από ζητήματα της ηγεσίας τα οποία, όπως η Ενωση αναφέρει, υποβαθμίζουν τον ρόλο αλλά και τις υπηρεσίες των αστυνομικών της περιοχής.

Το δελτίο τύπου της Ε.Α.Υ.Ρ. αναφέρει:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας κατά την Έκτακτη συνεδρίασή του η οποία έλαβε χώρα απογευματινές ώρες της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2022, ΟΜΟΦΩΝΑ αποφάσισε να κλιμακώσει τον αγώνα του για αξιοπρεπείς εργασιακές συνθήκες και για το δικαίωμα των μελών μας στην ασφάλεια κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους αλλά και για την διασφάλιση της παροχής ποιοτικότερων υπηρεσιών ασφάλειας στους συμπολίτες μας τους οποίους με πίστη και φιλότιμο  υπηρετούμε. Η κλιμάκωση του δίκαιου αυτού αγώνα μας, ξεκινά  με την πραγματοποίηση Συμβολικής Παράστασης Διαμαρτυρίας των εκλεγμένων μελών του Δ.Σ. την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 14.00 έμπροσθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Κομοτηνής.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την απόφαση που έλαβε την 20-09-2022 το Κατώτερο Συμβούλιο Μεταθέσεων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΗ Δ.Α. ΡΟΔΟΠΗΣ, απόφαση που καταδεικνύει περίτρανα την αδιαφορία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας μας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε οι Αστυνομικοί και οι πολίτες της Ροδόπης.

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ για την οικονομική καταρράκωση και την εν γένει απαξιωτική στάση της Κυβέρνησης στο πρόσωπο και στο έργο του Έλληνα Αστυνομικού, αφού παρότι έχει εξαντλήσει τα 2/3 της θητείας της και παρά τις προεκλογικές και μετεκλογικές δεσμεύσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού ότι ο ίδιος προσωπικά θα αναλάβει να αποκαταστήσει τον Έλληνα αστυνομικό, στην πρόσφατη ομιλία του στην 86η Δ.Ε.Θ., εξαίρεσε προκλητικά τους Αστυνομικούς από την ατζέντα των παροχών που εξήγγειλε μη κάνοντας λόγο ούτε για Συμμόρφωση της Κυβέρνησης με τις Αποφάσεις του ΣτΕ που διατάσσουν επαναφορά των μισθών μας στα επίπεδα του 2012, ούτε για θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας του επαγγέλματός μας, ούτε θέσπιση αμοιβής για την υπερεργασία των αστυνομικών, ούτε για ενίσχυση της Ελληνικής Αστυνομίας  με προσωπικό που να προσληφθεί μέσω των Πανελληνίων Εξετάσεων, ούτε για διάθεση κονδυλίων για την εφαρμογή των κανόνων Υγιεινής και Ασφάλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας και τον εφοδιασμό μας με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό."

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top