0

Ήρθε η ώρα να μετακομίσετε στο νέο σας σπίτι ή να ανακαινίσετε τον χώρο σας και δεν ξέρετε τι πρέπει να προσέξετε; Ακολουθούν 4 συχνά λάθη διακόσμησης που πρέπει να αποφύγετε για να πετύχετε ένα αισθητικά όμορφο αποτέλεσμα. 

Παραγεμίζετε το σπίτι σας 

Ίσως το πιο συχνό λάθος διακόσμησης είναι ότι οι περισσότεροι επιθυμούν να γεμίσουν όλους τους χώρους του σπιτιού τους με πολλά έπιπλα και διακοσμητικά. Το γεγονός αυτό δυσκολεύει την ευχάριστη διαβίωσή σας μέσα στο σπίτι και σας κάνει να αισθάνεστε στρυμωγμένοι. Επιλέξτε να τοποθετήσετε τα απαραίτητα έπιπλα σε κάθε δωμάτιο, όπως κρεβάτια και ντουλάπες υπνοδωματίου για την κρεβατοκάμαρά σας και χαρίστε στον χώρο σας πινελιές διακόσμησης επενδύοντας σε όμορφες, ποιοτικές κουρτίνες, πίνακες και ιδιαίτερα φωτιστικά που δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο. 

Προσπαθείτε υπερβολικά να ταιριάξετε τα έπιπλά σας

Μην προσπαθείτε υπερβολικά να ταιριάξετε τα έπιπλα σας καθώς το αποτέλεσμα μπορεί να δείχνει απρόσωπο και στημένο. Μπορεί να έχετε την αίσθηση πως αν σετάρετε τα έπιπλα σας ο χώρος σας θα μοιάζει βγαλμένος από σελίδες περιοδικού, ωστόσο η διακόσμηση δεν θα περιλαμβάνει το προσωπικό σας γούστο και το σπίτι σας θα φαίνεται απρόσωπο. Προτιμήστε να συνδυάσετε μεταξύ τους διαφορετικά έπιπλα στο ίδιο στυλ και το αποτέλεσμα θα είναι πολύ πιο εντυπωσιακό. 

Δεν προτιμάτε ζεστά χρώματα

Τα τελευταία trends διακόσμησης σας παρακινούν να επιλέξετε μοντέρνα αλλά ψυχρά χρώματα όπως μαύρο, γκρι, μπεζ ή λευκό για τους τοίχους και τα έπιπλα του σπιτιού σας. Τολμήστε να ξεφύγετε από τις επιταγές της μόδας και να εντάξετε στην  διακόσμησή σας θερμά χρώματα τα οποία θα φωτίσουν τον χώρο σας, θα τον κάνουν να φαίνεται πιο ευρύχωρος και θα σας φτιάξουν την διάθεση. Επιλέξτε χρώματα όπως ανοιχτό πορτοκαλί, κίτρινο, χρυσό για τις ντουλάπες, το υπνοδωμάτιο, το καθιστικό ή τα έπιπλα κουζίνας σας και συνδυάστε τα με λεπτομέρειες σε έντονες αποχρώσεις που θα προσδώσουν ένα ενδιαφέρον στοιχείο στο σπίτι σας. 

Δεν φροντίζετε για τον κατάλληλο φωτισμό

Το είδος φωτισμού που επιλέγετε για τον χώρο σας είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το παραμελείτε. Σκεφτείτε ότι για κάθε δραστηριότητα που θέλετε να κάνετε υπάρχει ο κατάλληλος φωτισμός, ο οποίος σας επιτρέπει να είστε πιο αποδοτικοί. Για παράδειγμα είναι αδύνατο να διαβάσετε ή να δουλέψετε με χαλαρό, απαλό φωτισμό όπως επίσης είναι δυσάρεστο να παρακολουθείτε τηλεόραση με έντονο φωτισμό. Διακοσμήστε τον χώρο σας με φωτιστικά δαπέδου, πορτατίφ  και κρυφούς φωτισμούς και εξασφαλίστε τον κατάλληλο φωτισμό για κάθε περίσταση!


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top