0


Οι γάτες είναι εκπληκτικά πλάσματα με τις δικές τους μοναδικές προσωπικότητες και συμπεριφορές. Αν και γενικά είναι κατοικίδια ζώα χαμηλής συντήρησης, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να προσέχετε όταν ζείτε με μια γάτα.

Το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι ότι οι γάτες είναι σαρκοφάγα ζώα και χρειάζονται κρέας στη διατροφή τους. Ενώ η ξηρά τροφή είναι βολική, δεν είναι πάντα η καλύτερη επιλογή για την υγεία της γάτας σας. Η ξηρά τροφή περιέχει περισσότερους υδατάνθρακες από την υγρή τροφή, γεγονός που μπορεί να κάνει τις γάτες να πάρουν βάρος και να αναπτύξουν διαβήτη.

Αν ταΐζετε τη γάτα σας με ξηρά τροφή, σκεφτείτε να τη συμπληρώσετε με κονσερβοποιημένη τροφή ή ωμή τροφή (αν νιώθετε άνετα να το κάνετε). Εάν επιλέξετε κονσερβοποιημένη τροφή, αναζητήστε προϊόντα που περιέχουν "αλεύρι υποπροϊόντων κοτόπουλου" ή "αλεύρι κοτόπουλου". Οι κονσερβοποιημένες τροφές θα σας βοηθήσουν επίσης να διατηρήσετε τη γάτα σας ενυδατωμένη, εάν δεν πίνει αρκετό νερό από το μπολ της.

Οι γάτες έχουν διαφορετικές διατροφικές ανάγκες ανάλογα με την ηλικία και το επίπεδο δραστηριότητάς τους. Τα γατάκια χρειάζονται περισσότερη πρωτεΐνη απ’ ότι οι ενήλικες γάτες, οπότε μπορεί να χρειάζονται ξηρά τροφή με υψηλότερα επίπεδα πρωτεΐνης απ’ ότι θα έτρωγε μια ενήλικη γάτα. Θα πρέπει επίσης να εξετάσετε πόσο δραστήρια είναι η γάτα σας πριν αποφασίσετε τι θα την ταΐσετε - ορισμένες γάτες χρειάζονται λιγότερη πρωτεΐνη από άλλες λόγω του επιπέδου δραστηριότητάς τους ή της φυλής τους.

Οι γάτες τείνουν να είναι δραστήριες κατά τη διάρκεια της νύχτας, γεγονός που αποτελεί πλεονέκτημα για τους ιδιοκτήτες που εργάζονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ωστόσο, μπορούν επίσης να είναι πολύ στοργικές και τους αρέσει να περνούν χρόνο με τους ιδιοκτήτες τους. Για αυτό το λόγο είναι καλό να τους έχετε διάφορά παιχνίδια διαθέσιμα, υπάρχουν πολύ οικονομικά ονυχοδρόμια, που θα παίζουν τις βραδυνές ώρες χωρίς να χρειάζεται να σας ξυπνήσουν.

Οι γάτες είναι από τη φύση τους σαρκοφάγα ζώα και χρειάζονται μια διατροφή που περιέχει πηγές πρωτεΐνης ζωικής προέλευσης. Αυτό σημαίνει ότι η γάτα σας πρέπει να τρώει κρέας ή προϊόντα κρέατος, όπως κονσέρβες σολομού, τόνου ή κοτόπουλου Sam's field. Η ποσότητα αυτών των τροφών πρέπει να είναι μέτρια- η υπερβολική ποσότητα πρωτεΐνης μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά των γατών.

Οι έγκυες γυναίκες θα πρέπει να αποφεύγουν να ταΐζουν τις γάτες τους ωμά ψάρια, επειδή ορισμένα είδη ωμών ψαριών μπορεί να περιέχουν παράσιτα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ασθένειες τόσο στους ανθρώπους όσο και στις γάτες.

Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top