0

Νέα επίθεση κατά της Αθήνας εξαπέλυσε ο Χουλουσί Ακάρ, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα "κάτι σκαρώνει σε βάρος της Τουρκίας", επικαλούμενος τις αμυντικές δαπάνες της χώρας μας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ακάρ ισχυρίστηκε ότι "η Αθήνα σκαρώνει κάτι εναντίον της Άγκυρας, καθώς πενταπλασιάζει τον αμυντικό της προϋπολογισμό", προειδοποιώντας μάλιστα ότι "αυτό δεν θα είναι αρκετό απέναντι στις τουρκικές δυνάμεις". 

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν αποτελεί απειλή για τους συμμάχους της, ενώ υπογράμμισε ότι τα ζητήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας δεν πρέπει να επηρεάζουν τις σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ με την Άγκυρα. 

Ο Χουλουσί Ακάρ κάλεσε την Ελλάδα να ενεργήσει σύμφωνα με τις "σχέσεις καλής γειτονίας" για διάλογο, όπως είπε, για να προσθέσει ότι "η στάση της Ελλάδας είναι αφύσικη".

Τέλος, όσον αφορά την αγορά μαχητικών F-16 από τις ΗΠΑ είπε ότι η Ελλάδα προσπάθησε ανεπιτυχώς να πείσει τις Ηνωμένες Πολιτείες να μην πουλήσουν F-16 στην Τουρκία και προανήγγειλε συνάντηση σε τεχνικό επίπεδο αντιπροσωπειών της Τουρκίας και των ΗΠΑ στις 15 Αυγούστου.

https://www.capital.gr/diethni/3650596/akar-i-athina-kati-skaronei-enantion-mas-den-tha-einai-arketo-apenanti-stis-tourkikes-dunameis


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top