0

Σήμερα επισκεφθήκαμε τη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας από τον Υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη. Μια σύγχρονη εγκατάσταση, πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία που αντικαθιστά δυο εντελώς ακατάλληλους χώρους που δεν διέθεταν καν κλιματισμό. 

Την ίδια ημέρα είδαμε την Ελλάδα που χτίζεται αλλά και την Ελλάδα που φεύγει!

Από την μια να παραδίδονται στους συμπολίτες μας με αναπηρία νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις  που σέβονται τις ανάγκες τους και που δεν υστερούν σε τίποτα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. 

Και από την άλλη, έξω από τις νέες εγκαταστάσεις να βρίσκονται λίγοι συνδικαλιστές που επέμεναν στην ίδια ξύλινη γλώσσα και στην ίδια άρνηση της πραγματικότητας.

Δεν βρηκαν ούτε ενα θετικό από όσα έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στον ΕΦΚΑ. Ορισμένοι από αυτούς κατηγόρησαν μέχρι και το 1555 ότι ταλαιπωρεί τους υπαλλήλους! Την ίδια ώρα που εξαιτίας του 1555 οι υπάλληλοι έχουν απαλλαγεί από το να απαντήσουν σε 2,5 εκατομμύρια κλήσεις τους τελευταίους 12 μήνες!


Ξέχασαν επίσης τους 3.000 υπολογιστές που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, ξέχασαν τα 4 εκατομμύρια ηλεκτρονικά ραντεβού που τους επιτρέπουν να εξυπηρετούν χωρίς ταλαιπωρία τον κόσμο. Ξέχασαν τις εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις που καταργήθηκαν επειδή τέθηκαν σε λειτουργία πάνω από 30 ηλεκτρονικες υπηρεσίες τα τελευταία 3 χρόνια. Και ξέχασαν φυσικά το ότι με 900 λιγότερους υπαλλήλους αλλά με σύστημα και οργάνωση καταφέραμε να υπέρδιπλασιάσουμε την έκδοση των συντάξεων.

Με την ίδια απαρχαιωμένη τακτική τους στρέφονται όχι μόνο απέναντι στη πραγματικότητα και τους πολίτες αλλά και απέναντι στους ίδιους τους συναδέλφους τους που δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό για να λύνουν εκατοντάδες προβλήματα κάθε ημέρα. 

Η σημερινή μου εμπειρία στα ΚΕΠΑ Θεσσαλονίκης μου υπενθύμισε πως δυο επιλογές υπάρχουν στη πολιτική: ή με την πρόοδο και την λύση του προβλήματος ή με την μιζέρια και το ιδιο το πρόβλημα. 

Κάθε ημέρα οφείλουμε να κάνουμε την σωστή επιλογή!



Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top