0

Η ανακοίνωση από τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστο Μέτιο για την συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού με αντικείμενο την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και την προσέγγιση μεταξύ του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα για την δημιουργία μίας κοινής τουριστικής ταυτότητας για την Περιφέρεια:

"Με στόχο τη δυναμική επανεκκίνηση του τουρισμού μετά την περιπέτεια της πανδημίας ξεκινάμε τη διαδικασία για τη συγκρότηση Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) στην Περιφέρειά μας.

Πρόεδρος του Οργανισμού θα είναι ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ξάνθης Μιχάλης Αμοιρίδης.

Ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είναι ένα επιπλέον εργαλείο τουριστικής ανάπτυξης που θέλουμε να αξιοποιήσουμε παράλληλα με το μεγάλο πρόγραμμα τουριστικής προβολής και όλα τα υπόλοιπα έργα και δράσεις που υλοποιούμε.

Πρόκειται για ένα φορέα με συμβουλευτικό ρόλο που θα φέρει πιο κοντά το δημόσιο με τον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή τη Διοίκηση και τις υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας με τους φορείς και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού. 

Στόχος είναι η συνδιαμόρφωση της τουριστικής στρατηγικής της Περιφέρειάς μας προκειμένου η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη να προσελκύει ακόμα περισσότερους επισκέπτες, οι επιχειρήσεις να παρέχουν ακόμα ποιοτικότερες υπηρεσίες και να διασφαλίζεται η βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον και στα πολιτιστικά μνημεία της περιοχής.

Η αρχική ιδέα για τη σύσταση ενός Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού είχε διατυπωθεί από τον Πρόεδρο του Σωματείου «Διάζωμα» Σταύρο Μπένο στο πλαίσιο της συνεργασίας μας για την Πολιτιστική Διαδρομή της Αρχαίας Εγνατίας Οδού.  

Έκτοτε η ιδέα ωρίμασε και αποφασίσαμε να την υλοποιήσουμε για το σύνολο της τουριστικής μας πολιτικής, δεδομένων και των σχετικών δυνατοτήτων που δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο (Ν. 4875/Δεκέμβριος 2021).

Για το θέμα συγκάλεσα σύσκεψη στο γραφείο μου με τη συμμετοχή του Μιχάλη Αμοιρίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης Κωστή Σιμιτσή, του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Τουρισμού Θανάση Τσώνη και του υπεύθυνου υπηρεσιακού στελέχους για την τουριστική προβολή της Περιφέρειας Γιώργου Σγούρου.

Τους επόμενους μήνες θα πραγματοποιήσουμε συσκέψεις με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με στόχο να καταγράψουμε ζητήματα, προτάσεις και ιδέες και να συγκροτηθεί ο Οργανισμός Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού."


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top