0

Έναν επαναστατικό τρόπο περιορισμού της κατανάλωσης καυσίμου ανακάλυψε Βρετανός, ο οποίος δημιούργησε ένα σύστημα ψεκασμού νερού στον κινητήρα.

Απίστευτη κι όμως αληθινή θα μπορούσε να είναι ο τίτλος της ιστορίας στην οποία πρωταγωνιστεί ένας Βρετανός μηχανικός και ένα καινοτόμο σύστημα ψεκασμού ύδατος στον κινητήρα.

Το σύστημα ψεκασμού νερού στο εσωτερικό ενός κινητήρα υπόσχεται οικονομία καύσιμου της τάξης του 20% και σύμφωνα με τον δημιουργό του μπορεί να εγκατασταθεί σε σχεδόν όλους τους τύπους κινητήρων.

Στην πραγματικότητα η χρήση νερού για τον περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου είναι μια… παλιά ιστορία, η οποία για ευνόητους λόγους επανήλθε στο προσκήνιο της επικαιρότητας.

Το Eco Water, όπως ονομάστηκε, έχει κατακτήσει την τελευταία δεκαετία ουκ ολίγες διακρίσεις, ωστόσο, μετά τη θεαματική αύξηση των τιμών στα καύσιμα απέκτησε ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς μπορεί και μάλιστα πολύ σύστημα να αποσβέσει το κόστος της εγκατάστασής του.

Το τελευταίο ανέρχεται σε 1.090 ευρώ για τα επιβατικά οχήματα και 1.290 ευρώ για τα επαγγελματικά οχήματα, ποσά χαμηλά στην περίπτωση που η μείωση της κατανάλωσης καυσίμου αγγίζει το εντυπωσιακό ποσοστό του 20%.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι μέχρι σήμερα το «Eco Water» βρισκόταν στα αζήτητα, η εκτόξευση των τιμών στα υγρά καύσιμα έχει εκτοξεύσει τη ζήτηση.

Σύμφωνα με τον Gillier Panton οι παραγγελίες έχουν ξεπεράσει τις 1.000 και ορισμένοι θα χρειαστεί να περιμένουν έως και έξι μήνες ώστε να προμηθευτούν το περίφημο σύστημα.

Πώς λειτουργεί;

Περισσότερα:

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/psekazontas-nero-kinitira-rihneis-katanalosi-kaysimoy


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top