0

 


«Είμαι ευγνώμων και περήφανος που θα περάσω τα επόμενα χρόνια στην Ελλάδα ως πρέσβης των ΗΠΑ. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε πολλά και νομίζω ότι οι καλύτερες μέρες για την Ελλάδα είναι μπροστά». Μ' αυτή τη φράση, ο νέος πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης δίνει, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το στίγμα των προθέσεών του για τη θητεία του αλλά και το πώς βλέπει τις προοπτικές της χώρας μας, η οποία κατάφερε να ξεπεράσει τη δεκαετή οικονομική κρίση καθώς και την υγειονομική κρίση με τον κορονοϊό και «στέκεται στα πόδια της», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

Στην πρώτη συνέντευξή του στην Ελλάδα από την ανάληψη των καθηκόντων του, στις 10 Μαΐου, ο κ. Τσούνης υπογραμμίζει την «ενισχυμένη γεωστρατηγική σημασία» της χώρας μας, όχι μόνο λόγω της τοποθεσίας της αλλά και του γεγονότος ότι είναι, όπως σημειώνει, ένας εταίρος που αντιμετωπίζει τις προκλήσεις με σταθερότητα, αξιοπιστία και αποτελεσματικότητα, χαρακτηριστικά που την καθιστούν «προτιμώμενο εταίρο για τις ΗΠΑ». Ενώ ερωτηθείς για τα εν εξελίξει ενεργειακά πρότζεκτ και τη σημασία τους, επισημαίνει πως η Ελλάδα εξελίσσεται σε ενεργειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή.

Με αφορμή την τριήμερη παρουσία του στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες, όπου είχε πληθώρα επαφών με εκπροσώπους θεσμών και κυβερνήσεων, ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, χαρακτηρίζει την πόλη και τη δυναμική που έχει αναπτύξει ως «μαγνήτη για high-tech επενδύσεις», ενώ δεν παραλείπει ν' αναφερθεί και στην «απίστευτα σημαντική» Αλεξανδρούπολη, την οποία και θέλει να επισκεφθεί άμεσα ώστε να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι όλα όσα συμβαίνουν εκεί.

Η συνέχεια στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

https://www.amna.gr/macedonia/article/650510/


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top