0

Δήλωση του υπεύθυνου ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Γιώργου Φραγγίδη για το ζήτημα με την συνταγογράφηση των ανασφάλιστων μόνο από δημόσιες δομές Υγείας:

"Η κυβέρνηση εμμένει στην στρεβλή της απόφαση για τη διενέργεια συνταγογράφησης φαρμάκων, θεραπευτικών πράξεων και διαγνωστικών εξετάσεων στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, μόνο σε δημόσιες δομές υγείας.

Η κατάρτιση λίστας εξαιρέσεων συνιστά διάκριση μεταξύ ασθενών και δεν αναιρεί την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλει η κυβέρνηση τους ανασφάλιστους και ευάλωτους συμπολίτες μας ούτε την απαξίωση που δείχνει στο πρόσωπο των ιδιωτών ιατρών της χώρας θεωρώντας τους αναξιόπιστους για συνταγογράφηση.

Ταυτόχρονα, φορτώνει αχρείαστο βάρος στους ήδη επιβαρυμένους γιατρούς των δημοσίων δομών υγείας.

Η δημιουργία ασθενών και γιατρών πολλών ταχυτήτων είναι μια καθόλα κατακριτέα πράξη, που το υπουργείο υγείας οφείλει να επανορθώσει άμεσα.

Πρόκειται εξάλλου για ένα μέτρο εξαρχής προβληματικό, που έφερε πολλές δυσλειτουργίες, γεγονός που αποδεικνύει το «πάγωμα» και οι διαρκείς αναβολές εφαρμογής του."


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top