0

 


Το Τυχερό του Δήμου Σουφλίου επισκέφθηκε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Χρήστος Μέτιος μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Εβρου Δημήτρη Πέτροβιτς και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας Βασίλη Δελησταμάτη, με αφορμή την ένταξη του έργου του Δήμου Σουφλίου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Τυχερού, με πόρους ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας ΑΜΘ.

Εκεί συναντήθηκαν στον χώρο του σχολείου με τον δήμαρχο Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν από τον αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Τυχερού Δημήτρη Δαρούση, παρουσία του προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Τυχερού Άγγελου Ζαπάρτα, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Σουφλίου Χρήστου Χριστοδούλου καθώς επίσης του διευθυντή του σχολείου Γιώργου Καλομπρατσίδη καθώς και εκπαιδευτικών αλλά και της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κυρίας Αθανασίας Δογρουλάκη.

Σκοπός του έργου, όπως ανακοινώθηκε, είναι η εξοικονόμηση ενέργειας και η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των δύο κτιρίων που στεγάζουν το Δημοτικό Σχολείο Τυχερού και τα οποία χρονολογούνται από τις δεκαετίες του 1950 και του 1990, έτσι ώστε αυτά να αναβαθμιστούν στην ενεργειακή κατηγορία Α+ από τις κατηγορίες Η και Ζ που βρίσκονται σήμερα με σκοπό την επίτευξη σημαντικής αναβάθμισης των δύο κτιρίων με ταυτόχρονη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων εργασιών θα πραγματοποιηθούν: τοποθέτηση κελύφους θερμομόνωσης, νέων κουφωμάτων, φωτιστικών LED, φωτοβολταϊκών, εγκατάσταση νέων αντλιών θερμότητας, ενδοδαπέδιας θέρμανσης, μηχανικού αερισμού κ.ά. Παράλληλα, θα ανακαινιστούν πλήρως οι τουαλέτες και θα τοποθετηθούν υποδομές ώστε το σχολείο να είναι προσβάσιμο σε άτομα με αναπηρία.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top