0

Κάτι που δυσκολεύει τους περισσότερους από εμάς στην καθημερινότητά μας είναι το άγχος που μας προκαλεί η δουλειά. Το πολύ άγχος μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα, μεταξύ των οποίων είναι και το burnout. Και επειδή καλό θα ήταν να αποφύγετε όσο μπορείτε μια ολοκληρωτική κατάρρευση, ρίξτε μια ματιά στις συμβουλές που έχουμε συγκεντρώσει εδώ σχετικά με την καταπολέμηση του άγχους που προκαλεί η δουλειά. 

1. Μην κάνετε άσχημες υποθέσεις

Πολλές φορές όταν αγχώνεται κανείς, κάνει αυτόματα και άσχημες υποθέσεις. Πιστεύει πως θα πραγματοποιηθεί το χειρότερο δυνατό σενάριο. Φυσικά, αυτού του είδους οι σκέψεις δεν σας βοηθούν να είστε παραγωγικοί και πρέπει να τις αποφεύγετε. Το πιο πιθανό, εξάλλου, είναι ότι τίποτα από όσα φοβάστε δεν θα συμβεί εντέλει.

2. Εργαστείτε με βάση τα όριά σας

Το να εργάζεστε με βάση τα δικά σας όρια μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα. Για παράδειγμα, μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα μαζί. Και είναι απολύτως λογικό, καθώς δεν λειτουργούν όλοι με τους ίδιους ρυθμούς. Επομένως, θα ήταν καλή ιδέα να χωρίσετε τα tasks σας σε μικρότερα, πιο διαχειρίσιμα κομμάτια. Αντίστοιχα, θα σας βοηθήσει πολύ το να θέσετε προτεραιότητες. 

3. Δώστε βάση στη φροντίδα του εαυτού σας

Για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά το άγχος σας, είναι σημαντικό να δίνετε βάση και στη φροντίδα του εαυτού σας. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να γυμνάζεστε, να τρώτε σωστά, να κοιμάστε καλά και γενικότερα να υιοθετείτε υγιεινές συνήθειες. Μπορείτε επίσης, ζητώντας πάντα τις συμβουλές του γιατρού σας, να δοκιμάσετε και άλλες μεθόδους, όπως είναι το λάδι κάνναβης https://hempoilshop.gr/proionta-cbd-oil/eleo-kannavis-cbd-oil-shop/ . Η ουσία CBD η οποία περιέχεται στο λάδι κάνναβης, αλλά και σε άλλα αντίστοιχα προϊόντα όπως είναι οι ανθοί κάνναβης, μελετάται για τη θετική της επίδραση στον οργανισμό, ενώ φαίνεται πως συμβάλλει και στην καταπολέμηση του άγχους.

4. Ελέγξτε ό,τι μπορείτε

Δεν μπορείτε να έχετε τον έλεγχο στα πάντα. Αλλά είναι σημαντικό να ελέγχετε ό,τι μπορείτε, καθώς αυτό θα σας βοηθήσει να οργανωθείτε. Ο έλεγχος μειώνει σημαντικά το άγχος, αλλά πέρα από αυτό, έχει μεγαλύτερο νόημα να αγχώνεστε για πράγματα τα οποία γνωρίζετε πως μπορείτε να ελέγξετε άμεσα. Ένα απλοϊκό παράδειγμα είναι αυτό: Γνωρίζετε πως πρέπει να βγάλετε μερικές φωτοτυπίες μέχρι την Χ ώρα. Και αυτό είναι κάτι που μπορείτε να προγραμματίσετε μέσα στην ημέρα σας. Αλλά δεν μπορείτε να ελέγξετε το ότι χάλασε το φωτοτυπικό μηχάνημα. Επομένως, δεν έχει νόημα να αγχώνεστε για αυτό, εφόσον δεν μπορείτε να το επιλύσετε εσείς άμεσα.

Θα προτείναμε να προσπαθείτε να κάνετε διαλείμματα μέσα στην ημέρα σας και γενικότερα να προσπαθείτε να χαλαρώνετε όσο πιο συχνά μπορείτε στο σπίτι.


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top