0

Μετά την αύξηση του φαινομένου των εικονικών εταιρειών σε βαλκανικές κυρίως χώρες ώστε κάποιοι "εύποροι" να εξαπατούν το ελληνικό κράτος για να μην πληρώνουν τα λίγα ή πολλά τέλη κυκλοφορίας για τα μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητά τους, η νομοθεσία άλλαξε και έτσι αυστηροποιήθηκε το πλαίσιο της κυκλοφορίας οχημάτων ξένων χωρών στην Ελλάδα. Με αυτό τον τρόπο έχουν θεσπιστεί χρονικοί και άλλοι περιορισμοί που καθιστούν αδύνατη την νόμιμη χρήση οχήματος με ξένες πινακίδες από Ελληνες πολίτες. Οι περιορισμοί αυτοί περιγράφονται αναλυτικά στο σχετικό δημοσίευμα του Car and Motor.

Υπάρχει όμως και μία εξαίρεση. Οπως περιγράφει το ίδιο δημοσίευμα, αυτή η εξαίρεση αφορά σε οχήματα που ανήκουν όχι στον ίδιο τον οδηγό αλλά σε κάποια ξένη εταιρεία στην οποία ο οδηγός είναι υπάλληλος και για τις επαγγελματικές ανάγκες της συνεργασίας αυτής, η εταιρεία του έχει παραχωρήσει την χρήση του οχήματος αυτού με σκοπό να διεκπεραιώνει εργασίες στην χώρα μας. Αναλυτικά το δημοσίευμα αναφέρει:

"Τι ισχύει για αυτοκίνητα που ανήκουν σε ξένες εταιρείες

Σε πρόσωπα με συνήθη κατοικία στην Ελλάδα που εργάζονται σε άλλο κράτος μέλος της Ε.Έ. και χρησιμοποιούν στη χώρα μας επιβατικό όχημα ταξινομημένο στο άλλο αυτό κράτος μέλος στο όνομα εταιρείας που εδρεύει σε αυτό, δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός στη χρησιμοποίηση του.

Το παραπάνω ισχύει εφόσον η σύμβαση εργασίας του εργαζόμενου με την εταιρεία προβλέπει τη χορήγηση αυτοκινήτου ως πρόσθετη παροχή, με το εταιρικό όχημα να χρησιμοποιείται το μεγαλύτερο μέρος του έτους εκτός Ελλάδας. Παράλληλα, θα πρέπει η μη επαγγελματική χρήση του εταιρικού οχήματος να έχει δευτερεύοντα χαρακτήρα σε σχέση με την επαγγελματική χρήση του και να προβλέπεται ρητά στη σύμβαση εργασίας, ενώ θα πρέπει να καλύπτεται και ασφαλιστικά στην Ελλάδα."

Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση κυκλοφορίας οχήματος με ξένες πινακίδες, με ντόπιο ή αλλοδαπό οδηγό - ιδιοκτήτη, το μέγιστο επιτρεπόμενο χρονικό όριο παρουσίας του οχήματος στην Ελλάδα φτάνει το πολύ τους 6 μήνες.

Περισσότερα:

https://www.carandmotor.gr/idioktisia/aytokinita-me-xenes-pinakides-kai-ta-tsoyhtera-prostima


Δημοσίευση σχολίου

Καλοδεχούμενα όλα τα σχόλια, επώνυμα και ανώνυμα. Πάντα όμως με σεβασμό στους άλλους αναγνώστες και στους νόμους. Ευχαριστούμε!

 
Top